Bizim Ankara

Vali Şahin'den Çanakkale Zaferi Mesajı

Gündem

Ankara Valisi Vasip Şahin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, 106 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan "Çanakkale destanı"nın yıl dönümünün milletçe büyük coşkuyla idrak edildiğini kaydetti.

Çanakkale Savaşlarının milletin hafızasında hatırası hep taze kalan, üzerinden geçen yıllara rağmen hala coşkuyla anılan büyük bir zafer, kahramanlık ve mücadele örneği olduğunu ifade eden Vali Şahin şunları kaydetti:

"Çanakkale'de düşmana siper edilen gövdeler İstiklal mücadelesinin fitilini ateşlemiş, son milli Türk devletinin kuruluşunun da yolunu açmıştır. Tüm dünya bilmelidir ki tarih boyunca nice fedakarlıklarla, nice badireler atlatan yüce Türk milleti, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanın bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Milletimizin 'Çanakkale Geçilmez!' sözünü bütün dünyaya ezberlettiği büyük kahramanlık destanının 106. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.