Bizim Ankara

Türkiye'nin İlk Ve Tek Hukuk Müzesi Ankara'da

Gündem

Ankara'daki Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi’nde diplomalardan ruhsatnamelere, Osmanlıca mahkeme kararlarından cübbelere kadar birçok özel parça yer alıyor.

2012 tarihinde Avukatlar Günü'nde açılan Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi koleksiyonunda, düşünce ve uygarlık tarihinin gelişimine paralel olarak hukukun geçirdiği tarihsel dönüşümü görsel olarak yansıtan objeler ve belgeler bulunuyor. Müze envanterinde bulunan çeşitli dönemlere ait; çivi yazısı tabletler, diploma ve ruhsatnameler, hukukçu giysileri, hukuki belgeler, yazı takımları, efemera, filatelik materyal, Osmanlıca hukuk kitapları, fotoğraflar ve heykeller mitolojiden başlayarak günümüze kadar hukuk dünyasında görsel bir yolculuk sunuyor.
HUKUK BİLİNCİ İÇİN EĞİTİMLER VERİLİYOR

Birbirinden özel yaklaşık 500 eserin bulunduğu Hukuk Müzesi’nde aynı zamanda hukuk bilincinin oluşması için gönüllü eğitimciler tarafından toplumun her kesiminden ziyaretçilere eğitim veriyor. Müzede yer alan Osmanlıca eserler, barkod okuma sistemi aracılığıyla Türkçe olarak okunabiliyor.
Hukukun tarihsel sürecini merak edenler, Türkiye Barolar Birliği’nin internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden hukuk müzesini ziyaret edebiliyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.