Bizim Ankara

Tüm Türkiye’de Hayat Durdu: Ulu Önder İçin Bir Dakikalık Saygı Duruşu

Gündem

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılında, ölüm anı 09.05'te ülkenin her yerinde hayat durdu. Sirenler çaldı, bayraklar yarıya indirildi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ve tüm cadde ve sokaklarda kontak kapatan sürücüler araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84’üncü yıl dönümünde tüm yurtta düzenlenen törenlerle anılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Tüm Türkiye’de saat 9'u 5 geçe hayat durdu.

.

Sembol hale gelen İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda sürücüler kontak kapattı, araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

.

Boğazdan geçen yerli ve yabancı gemiler siren çaldı. Saygı duruşunun ardından sürücüler, araçlarına binerek köprüden ayrıldı. Trafik bir dakika boyunca köprüde durdu.

.

ANKARA Ankara’nın en işlek noktalarında, hayat Ata’ya duyulan saygının işareti olarak bir dakikalığına durdu.

.

Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla başkentin cadde ve sokaklarında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

ÇANAKKALE 

Çanakkale’de saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Kilitbahir-Çanakkale feribotundaki vatandaşlar da Atatürk’ü deniz üzerinde andı.

NEVŞEHİR Vatandaşlar ve mesaide olan belediye temizlik görevlileri de saat 09.05’te saygı duruşunda bulundu.

.

Bazı sürücüler de araçlarının kornalarına basarak sirenlere eşlik etti. Saygı duruşu sırasında duygulanan vatandaşlar oldu.

KOCAELİ 

ÇORUM Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte Çorum’da vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu.

.

ADANA Bazı vatandaşlar Atatürk Parkı’ndaki anmaya Atatürk baskılı tişörtlerle katıldı.

.

SAMSUN Atatürk Bulvarında seyir halindeki vatandaşlar araçlarından inerek saat 09.05’te saygı duruşunda bulundu.

.

İSTANBUL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.