Bizim Ankara

TESK'ten Sahte Yılbaşı Bileti Uyarısı

Gündem

Yeni yılda yeni umutlarla hayallerini gerçekleştirmek isteyip yılbaşı bileti alan vatandaşlara TESK Genel Başkanı Palandöken'den uyarı geldi. Palandöken, "Yılbaşı bileti alırken Milli Piyango bayilerine kayıtlı, güvenilir yerler tercih edilmeli. Biletin orijinalliğini gösteren damga ve kaşeye mutlaka dikkat edilmeli." dedi.

Yeni yılla birlikte yeşeren umut vatandaşı yılbaşı bileti almaya yönlendiriyor. Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi’nde 2023 yılı için büyük ikramiye 200 milyon TL, dağıtılacak toplam ikramiye tutarı ise 1 milyar 395 milyon 900 bin TL olarak belirlendi. Her ne kadar söz konusu rakamlar enflasyona yenilse de vatandaşın hayallerini süslemeye devam ediyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de yılbaşı bileti alacaklara uyarılarda bulundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, yılbaşı biletlerinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

'KAYITA, DAMGAYA VE KAŞEYE DİKKATE EDİN'

Bazı vatandaşların şansını artırmak için farklı şehirlerden çok sayıda bilet aldığına dikkati çeken Palandöken, "Ancak hayallerin suya düşmemesi için yılbaşı bileti alırken Milli Piyango bayilerine kayıtlı, güvenilir yerler tercih edilmeli. Biletin orijinalliğini gösteren damga ve kaşeye mutlaka dikkat edilmeli." uyarısında bulundu.

BİLETİN ORİJİNALLİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

Palandöken, biletin orijinal olup olmadığının nasıl anlaşılacağına ilişkin ise şu bilgileri paylaştı:

"Özellikle Milli Piyango biletinin alt kısmında yer alan güvenlik kodu üzerinde parmak gezdirerek kontrol edildiğinde kabartmalı bir formda olması, kağıt dokusu içine Milli Piyango İdaresi logolu filigran bulunması ve mühür detayına dikkat ederek biletin doğruluğu teyit edilebilir. Bu açıdan, vatandaşa güvenilir hizmet sunan, yakasında Milli Piyango İdaresi Bayilik Ruhsatı taşıyan esnafımızdan bilet almak en doğrusu olacaktır. Oda kaydı olmayan, ruhsatsız yerlerden yılbaşı bileti alınmamalı."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.