Bizim Ankara

Telefonda Kendilerini Polis Ve Savcı Olarak Tanıtan Kişilere Artık İnanmayın

Gündem

FETÖ soruşturmaları yalanıyla kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları kişileri toplam 5 milyon TL dolandıran 8 kişilik çete çökertildi.

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına yönelik çalışma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri yaklaşık 3 ay süren teknik ve fizik takip sonucunda şüphelilerin daha çok yalnız yaşayan yaşlı kişileri hedef aldığını belirledi. Ekipler, "FETÖ dosyalarınıza adınız karıştı. Size göndereceğimiz banka hesaplarına istediğimiz miktarı gönderin, sizi kurtaracağız, korkmayın" diyerek yaşlı ve yalnız kişileri kandıran şüphelileri düzenledikleri operasyonla yakaladı.
3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON


Ankara merkezli 3 ilde belirlenen adreslerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler 7 kişiyi dolandırarak yaklaşık 5 milyon TL vurgun yaptığı belirlenen şüphelilerden çete liderleri A.T. ve E.Ç.'nin de bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda dolandırıcılıktan elde edilen ziynet eşyaları ve paralar sahiplerine teslim edildi.

Emniyet yetkilileri, vatandaşları uyararak bu tür telefonla arayan kişilere inanmamalarını kesinlikle para vermemelerini böyle bir durumla karşılaştıklarında '155 polis imdat' telefonuna ihbarda bulunmalarını istedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.