Bizim Ankara

Tehlike Arz Eden Köpekler İçin Süre Uzatılacak mı?

Gündem

'Tehlike arz eden ırk köpek' besleyenlere, hayvanlarını kayıt altına almak ve kısırlaştırmak için 14 Ocak 2022'ye kadar süre tanınmıştı. Süre uzatılacak mı?

14 OCAK SON GÜN

Son dönemde üst üste yaşanan Pitbull saldırılarının ardından 'Tehlike arz eden ırk köpek' besleyenlere, hayvanlarını kayıt altına almak ve kısırlaştırmak için 14 Ocak 2022'ye kadar süre tanınmıştı. Hayvanseverler sosyal medyadan bu sürenin uzatılması için kampanya başlattı.

SÜRE UZAMAZSA NE OLACAK?

14 Ocak gününe kadar gerekli işlemleri yaptırmayan hayvan sahiplerine para cezası verilecek, köpeklerine de el konulacak. Sahipleri isterse pitbull gibi köpekleri belediyelerin hayvan barınaklarına bırakabilecek.

TERK EDENE 30 BİN TL CEZA

Tehlikeli türü sokağa terk edenlere ise 30 bin lira ceza kesilecek. Düzenleme ile getirilen geçici maddeye göre pitbull terrier, japanese tosa, dogo argentino, fila brasilerio türlerini veya bunların melezlerini üreten, sahiplenen, sahiplendiren, barındıran, besleyen, takas eden, sergileyen, hediye eden ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapana hayvan başına 11 bin Türk Lirası idari para cezası verilecek.


Bu hayvanlara el konulacak ve bu hayvanlar belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek. 14 Ocak’tan sonra da kısırlaştırılan ve kayıt altına alınan bu hayvanlar kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız olarak dolaştırılamayacak. Halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklarına sokulamayacaklar. Bu hükümlere aykırı hareket edenlere de 11 bin TL idari para cezası verilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.