Bizim Ankara

Son Dakika… Kahramanmaraş'ta 7,4 Büyüklüğünde Deprem

Gündem

Son dakika… Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Artçı sarsıntılar sürüyor

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 6,6, 6,5 ve 6,4 büyüklüklerinde artçı sarsıntılar yaşandı.

Vatandaşlar sokaklara döküldü

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.

Sarsıntıyla birlikte yataklarından kalkan vatandaşlar sokaklara kaçıştı.

NACİ GÖRÜR UYARDI: EVİ TERK EDİN

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, meydana gelen derpem hakkında açıklamada bulundu. Görür, sosyal medya paylaşımında, "Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terkedin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir. Geçmiş olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa dilerim" ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki deprem gerçekleşen depreme dair yaptığı açıklamada "İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU 

AFAD Genel Merkezi’nde basın açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır” dedi. “Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6” ifadelerine yer veren Soylu, “Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.