Bizim Ankara

SGK Açıkladı: EYT'liler İlk Aylığını Ne Zaman Alacak?

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklamasından sonra vatandaşlar SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yüklenme sebebiyle e-Devlet'e de erişim zorluğu yaşanıyor. SGK ise açıklamasında söz konusu düzenlemenin yasalaşma sürecini tamamlamadığını belirterek, "Kendisini uzman olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır" dedi.

Milyonlarca insanın beklediği EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili son açıklamayı yapan Erdoğan, yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını duyurmuştu. Erdoğan'ın EYT açıklamasından sonra vatandaşlar, prim günlerini hesaplatmak ve borçlanma işlemlerini yapmak için SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Prim günlerini hesaplatmak, askerlik ve doğum borçlanması için dilekçe vermek ve hizmet döküm güncellemesi yapmak isteyen vatandaşlar, ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezleri önünde sıraya girdi. Yüklenme sebebiyle e-Devlet'e de erişim zorluğu yaşanıyor.

'KENDİSİNİ UZMAN OLARAK TANITANLARA İTİBAR ETMEYİN'

Yaşanan yoğunluk üzerine SGK bir açıklama yayımladı. Söz konusu düzenleme yasalaşma sürecini tamamlamadan çok sayıda vatandaşın gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile kurumlarından aylık talebinde bulunduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Konuya ilişkin kanun yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Kendisini uzman olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır."

Öte yandan dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklamasının ardından vatandaşlar e-devlet'e girerek prim gün sayılarını ve çalışma yılını öğrenmek için giriş yapmaya başladı.

Ancak e-devlet'e (www.turkiye.gov.tr) giriş yapmaya çalışan vatandaşlar hata ile karşılaşıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.