Bizim Ankara

Özkoç: İran'dan Gelmesi Gereken Miktar Kadar Doğal Gaz Kayıp

Gündem

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Bakü-Tiflis-Erzurum boru hattından 19,1 milyon metreküplük gaz gelmesi lazım. Ama 7 milyon metreküp geliyor. Bunu hiç kamuoyuyla paylaştılar mı?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'deki enerji krizine ve pahalılığa değindi. 

Türk Akım'dan günlük 46,9 milyon metreküp doğal gaz gelmesi gerekirken, 32 milyon metreküp doğalgaz geldiğini açıklayan Özkoç, "İran'dan alınan doğalgaz kadar doğalgaz şu anda ortada yok!" dedi.

ENGİN ÖZKOÇ: “TÜRKİYE’DEKİ ENERJİ KRİZİNİN SEBEBİ AKP’NİN YANLIŞ POLİTİKALARIDIR”

Özkoç, şöyle konuştu: “Doğalgazla ilgili herkese anlattıkları şu: İran da 28,5 milyon metreküp doğalgaz kesintisine gitmiş. Peki biz biliyoruz ki 2 boru hattıyla Rusya'dan, iki boru hattıyla Azerbaycan'dan, Cezayir'den ve Nijerya'dan sıvılaştırılmış gaz alıyoruz. Toplamda günlük Türkiye'ye giren gaz miktarının İran'la birlikte 330 milyon metreküp olması gerekiyor. Diyelim ki 30 milyon metreküpü gelmedi. Ne oldu? 300 milyon metreküp gaz var. Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa sanayi kuruluşları üretime ara veriyor. Neden? Doğalgaz ve elektrik yüzünden. ‘Peki depolar?’ diyoruz. Depolarda gaz yok. Neden depolarda gaz yok? Çünkü doğalgaz pahalılaştıkça oradan sübvanse ediyorlar, oradan doğalgaz veriyorlar; hiç tedbir için depolarda gaz bulundurmamışlar. Bitmiş, gitmiş...

"DOĞAL GAZ NEREYE KAYBOLDU?"

Bakın, Bakü-Tiflis-Erzurum boru hattından 19,1 milyon metreküplük gaz gelmesi lazım. Ne kadar geliyor? 7 milyon metreküp geliyor. Peki bunu hiç kamuoyuyla paylaştılar mı? Hayır. Nedeni ne? Nedeni yönetmeme. Nedeni liyakatli kişilerle bu işleri takip edip, milleti düşünmeme; sadece kendilerini, çıkarlarını ve parayı düşünmek. Bakın Türk Akım'dan günlük 46,9 milyon metreküp gelmesi gerekirken, ne kadar geliyor? 32 milyon metreküp doğalgaz geliyor. Yani bu ikisini topladığın zaman, bir İran'dan alınan doğalgaz kadar doğalgaz şu anda yok ortada, gelmiyor. Bunun sebebi ne? Bunun sebebi AKP iktidarının beceriksizliği ve yönetmemesidir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.