Bizim Ankara

Özgür Özel, Kar Altında Yaşananları Anlattı

Gündem

Deprem bölgesi Malatya'dan izlenimlerini aktaran CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Hiçbir zaman arama kurtarma faaliyetleri bu kadar eksik, bu kadar aksak, bu kadar çaresizce ilerlemiyordu" dedi, "Devletin var olan gücü, ordunun elindeki bütün personel seferber edilmesi lazım" çağrısında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, deprem bölgesi Malatya'da açıklamalarda bulundu.

“SADECE 10 GÖÇÜKTEN BİRİNDE ÇALIŞMA VAR”

“Hiçbir zaman arama kurtarma faaliyetleri bu kadar eksik, bu kadar aksak, bu kadar çaresizce ilerlemiyordu” diyen Özgür Özel, Kızılay Başkanı’nın “Erişmediğimiz yok” açıklamasına tepki göstererek, “Erişmek, gidip de burada göçük var demek değil; orada canlıya erişmek, saatle yarışmak…Malatya'da 10 göçükten birinde çalışma var. Türkiye genelinde belki 100 göçükten 5'inde çalışma var” şeklinde konuştu.

“ORDUNUN ELİNDEKİ TÜM PERSONEL SEFERBER EDİLMELİ”

Özgür Özel, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Hava soğuk. Zaman tükeniyor. Herkesin söylediği şu; böyle bir durumda yüz binlerce asker nerede? Kim varsa, gün buraya onların gelme günü. Gün askerin buraya sahra mutfaklarını kurma günü. Askeri anlamda seferberlik demiyoruz ama ordunun, devletin seferber edilmesi lazım.

Biz elimizden geleni büyükşehir belediyemizle yapıyoruz. Hacim o kadar büyük ki bu yeterli değil. Devletin var olan gücü, ordunun elindeki bütün personel seferber edilmesi lazım. Bugün canları kurtarma günüdür. Önce kurtarma, sonra yaşatma…Sona biz yine büyük devlet oluruz, sen yine cakanı satarsın. Ama şimdi artık çare yok. Bıçak kemikte. Ne yapacaklarsa yapsınlar. Saatlerle değil dakikalarla yarışıyoruz.”

Özgür Özel ve parti heyeti, Malatya’da depremden etkilenen vatandaşların bulunduğu bir kültür merkezine giderek ihtiyaçları karşılamaya çalıştı.

CHP’LİLER MALATYA’DA BAKANLA GÖRÜŞTÜ

Malatya’daki arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili gördüğü eksiklikleri ve önerileri sunmak, belediyelerin yapmak istediği katkılar ile ilgili koordinasyon sağlamak amacıyla Özgür Özel ve CHP’li milletvekilleri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.