Bizim Ankara

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Oğlu, Salih Gergerlioğlu Gözaltına Alındı

Gündem

HDP’nin, Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde düzenlediği Adalet Nöbeti polis müdahalesi ile son buldu. Aralarında Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 'hak ihlali' kararı verilen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun halen tahliye edilmemesi üzerine HDP, Sincan Cezaevi önünde Adalet Nöbeti başlattı.

Eyleme müdahale eden polis, aralarında Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişiyi gözaltına alındı.

HDP tarafından yapılan açıklamada, "AYM kararına rağmen bırakılmayan vekilimiz Ö.Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde yapacağımız açıklamamıza saldırı gerçekleşti. Aralarında Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Saldırılar mücadelemizi engelleyemez" ifadeleri kullanıldı.

AYM kararına rağmen bırakılmayan vekilimiz Ö.Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde yapacağımız açıklamamıza saldırı gerçekleşti. Aralarında Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Saldırılar mücadelemizi engelleyemez! #GergerlioğluBırakılsın pic.twitter.com/iIozdrZqD2

— HDP (@HDPgenelmerkezi) July 5, 2021
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.