Bizim Ankara

Nazlıaka: H.K.G'nin Hayatını Mahvedenler ‘Göstermelik’ Cezalarla Kurtuldu

Gündem

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiasıyla açılan davada çıkan karara ilişkin; “H.K.G'nin hayatını mahvedenler ‘göstermelik’ cezalarla kurtuldu. H.K.G'nin geçmişini ve geleceğini karartanlar aklanmış oldu. Çocuğa yönelik istismar vakaları için caydırıcı değil teşvik edici nitelikte bir ceza bu. Hakkı, hukuku ve adaleti askıya alan, çocuk istismarının önünü açan bu karanlık düzeni aydınlığa çevirmeye kararlıyız. Çocukları bir eşya gibi gören zihniyete lanet olsun” dedi.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiasına ilişkin davada bugün karar çıktı.

Kadir İstekli hakkında nitelikli cinsel istismar suçundan 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında 20 yıl, anne Fatma Gümüşel hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası ve tutuklama kararı verildi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, yaptığı açıklamayla H.K.G. davasında çıkan karara tepki gösterdi. Nazlıaka’nın bugün X (Twitter) hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“H.K.G'nin hayatını mahvedenler ‘göstermelik’ cezalarla kurtuldu. H.K.G'nin geçmişini ve geleceğini karartanlar aklanmış oldu. Çocuğa yönelik istismar vakaları için caydırıcı değil teşvik edici nitelikte bir ceza bu. Hakkı, hukuku ve adaleti askıya alan, çocuk istismarının önünü açan bu karanlık düzeni aydınlığa çevirmeye kararlıyız. Çocukları bir eşya gibi gören zihniyete lanet olsun.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.