Bizim Ankara

Muhalefet Tek Ses : Tablonun Sorumlusu Erdoğan

Gündem

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin etkileri tüm hızıyla sürerken, muhalefet partileri durumun tek sorumlusunun AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söylüyor. 

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin etkileri tüm hızıyla sürerken, muhalefet partileri durumun tek sorumlusunun AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söylüyor. 

MB’nın faiz kararının ardından dolar 11 TL’yi aştı. TL tarihinin en değersiz günlerini yaşıyor. Muhalefet TL’nin son bir haftadaki değer kaybından AKP rejiminin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tuttu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Artık DUR Erdoğan! #HemenSeçim ” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Yanlıştaki inadının milletimizin her bir ferdine 1 saatteki maliyeti 3.000 lira oldu. Mutlu musun Sayın @RTErdogan ? Paramızı pul, itibarımızı yerle bir ettin. Bu işte kastın varsa düpedüz ihanettir. Yok eğer beceriksizliğin neticesinde bir gerçeklikse yapılması gereken bellidir: Bir an evvel ülkeyi seçime götürüp bu rezilliğe dur denmelidir.#ARTIKYETER ” paylaşımında bulundu.

Diğer parti liderlerinin paylaşımları şöyle:

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu: “Görüyoruz ki, enflasyon ve faiz arasındaki sebep-sonuç ilişkisinde en net olan formül şudur: İktidarın yanlış politikaları sebep, yüksek enflasyon sonuçtur! İktidarın hatada ısrarı sebep, faize giden milyonlarca lira sonuçtur! İktidarın inadı sebep, ekonominin bu hali sonuçtur!”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu: “Dolar füze gibi tırmanıyor; birisi çıkmış Japon ekonomisiyle kıyaslama yapıyor! Marketlerde şeker, yağ satışına kota uygulanıyor; esnaf günlük zam yapıyor. Toptancılar yerine yenisini koyamayacaklarını düşündükleri için mal satmıyor! Sen Japonya’yı bırak Türkiye’deki yangına bak!

Deva Partisi lideri Ali Babacan: “Sağda solda düşman aramaya gerek yok. Bugün ekonomide dibe batışımızın sebebi, bu kötü yönetimdir. Sayın Erdoğan’dır. Bugünkü ekonomik tablonun, yoksulluğun, yokluğun lobisi de Beştepe’dedir. Yazıklar olsun. Ülkeyi günbegün değil, dakika dakika, anbean daha da yoksullaştırıyorsunuz. #Dolar11 sizin eseriniz @rterdogan ”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.