Bizim Ankara

Mehmet Metiner'den Özeleştiri: Kendimize Yazık Ettik

Gündem

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Şafak’taki köşesinde isim vermeden Halk TV'de "Sözüm Var" programının yapımcısı ve sunucusu Şirin Payzın’ı savunurken, Payzın’ı hedef alan sert açıklamalarda bulunan Yeni Şafak ve Sabah gazetelerini ise eleştirdi. Metiner, yazısında "Yürekten gelen o herkesi sımsıcak kucaklayan eski dilimize yazık ettik. Kendimize yazık ettik" ifadelerine yer verdi.

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Şafak’taki köşesinde isim vermeden Halk TV'de programcısı gazeteci Şirin Payzın’ı savunurken, Payzın’ı hedef alan sert açıklamalarda bulunan Yeni Şafak ve Sabah gazetelerini ise eleştirdi. Metiner, 2 Eylül'de yayınlanan köşe yazısında, şu ifadelere yer verdi:

'Dışlarsak sadece onları değil ailelerini de, akrabalarını da kaybetmiş oluruz'

“Önümde bir fotoğraf duruyor. Bir yaşlı Kürt babanın kucağında taşıdığı beyaz örtüye sarılı bir kutu var. Meğer o kutunun içinde Diyarbakır Sur’daki çatışmada ölen terörist oğlunun kemikleri varmış. Terörist bile olsa bir anne-babanın evlat acısını sahiplendiğinizde hemen o birileri şahsınıza nefretlerini en yaralayıcı kelimelerle kusmaya başlıyorlar. Üstelik söyledikleriniz üzerinden değil, demedikleriniz üzerinden dediğinizi varsayarak suçlamalar boca ediyorlar. Başıma geldiği için biliyorum. O yüzden üzgünüm. Evladının ideolojik aidiyetinden veya örgütsel bağından bağımsız tamamen insani ve vicdani nedenlerle o Kürt anne-babanın acısına en basitinden saygı duymanın neresi yanlış? O Kürt anne-babalar bizim vatandaşlarımız, bizim canlarımız elbet. Acısına devlet ve millet olarak biz sahip çıkmazsak, dahası ve en fenası onlara da terörist nazarıyla bakıp 'İyi oldu, hak ediyorlar' deyip dışlarsak, sadece onları değil onlarla beraber ailelerini de akrabalarını da kaybetmiş oluruz. Bırakınız karşı mahalledekilerin söylediklerini anlamayı, birbirimizin ezberlerine ters düşen sözlerini bile anlamından kopartarak, en fenası da çarpıtarak suçlama yoluna gitmeyi marifet sananlarımızın sayıları çoğalıyorsa, bunda hiç mi kabahatimiz yok bizim? Var elbette. Zira bizlerin, biz önde gidenlerin dili değişti dostlar. O yüzden üzgünüm. Yürekten gelen o herkesi sımsıcak kucaklayan eski dilimize yazık ettik. Kendimize yazık ettik. Hiç kimse unutmasın. Nefret ve husumetin dili bumerang gibidir. Kendi fanatiklerini oluşturur evvela. Ve sonra günün sonunda o fanatikler o dilin sahiplerini bile beğenmez hale gelir. Kendi hoşlarına gitmeyen veya nefretçi söylemlerine hitap etmeyen laflar ettiğinizde, velev ki o laflar ayet ve hadislerden süzülen laflar bile olsa, o fanatiklerin dilleriyle sizi de biçtiklerini görür üzülürsünüz. Kendi dillerimizle kendi canavarlarımızı oluşturmaktan vazgeçelim dostlar. Yoksa günün sonunda her birimiz/ hepimiz dizlerimizi dövmeye başlarız.”


İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, 1 Eylül’de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Halk TV sunucusu Şirin Payzın, Diyarbakır'da kazı çalışmaları sırasında iskeleti bulunan PKK'lı terörist Hakan Arslan'a canlı yayında rahmet diledi” demişti.

Yine yandaş gazeteler arasında yer alan Sabah da, 1 Eylül’de “CHP medyasında teröriste ağıt! Halk TV’de PKK’lı terörist için başsağlığı” başlığıyla yayınladığı haberde, “CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, öldürülen PKK'lı terörist ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir paylaşım yapmış ve üzüntüsünü dile getirmişti.

CHP tarafından fonlanan Halk TV'de de benzer bir skandala imza atıldı.

Program sunucusu Şirin Payzın, o terörist için 'rahmet' diledi” ifadelerine yer vermişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.