Bizim Ankara

Latin Büyükelçilerden Bağımsızlıklarının 200. Yılında Ata'ya Ziyaret

Gündem

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ’Nİ İMZALADI Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Meksika, Panama, Peru, Brezilya büyükelçileri bu sene ve gelecek seneye yayılan etkinliklerle kutlayacakları Latin Amerika ülkelerinin 200. bağımsızlık yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ’Nİ İMZALADI
Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Meksika, Panama, Peru, Brezilya büyükelçileri bu sene ve gelecek seneye yayılan etkinliklerle kutlayacakları Latin Amerika ülkelerinin 200. bağımsızlık yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyen büyükelçiler, mozoleye çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Heyet adına Peru’nun Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Campana Boluarte, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ

Hürriyet’ten Haşim Kılıç’ın haberine göre, Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandes, kutlamaların Türkiye ile Latin Amerika ülkelerinin gelişen ilişkileri hakkında farkındalık yaratmayı amaçladığını belirtti. Hernandes, kutlamalarda konserler, ülke mutfaklarının tanıtımları, film gösterimleri ile birçok kültürel ve akademik faaliyetlerin olacağına değindi.

BAĞIMSIZLIĞIN 200. YILI


Bu sene Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Meksika, Panama ve Peru, seneye de Brezilya, bağımsızlığının 200. yıldönümünü kutlayacak. Latin ülkeleri ayrıca Türkiye’nin 2023’te 100. kuruluş yıldönümünü kutlamalarında da kültür ve sanat etkinlikleri düzenlemeyi planlıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.