Bizim Ankara

Kılıçdaroğlu: O Fotoğrafın Muhatabı Erdoğan’dır

Gündem

CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı bir teröristle fotoğrafları çıkmasının ardından, "Atatürk’ün partisi CHP’yi Kandil’in kapı kuluna çevirdiler" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert yanıt verdi: Fotoğrafı gördüğümde sordum, ne zaman çekilmiş diye. Bunların İmralı'ya masa attıkları dönemde, açılım döneminde çekilmiş. Dolayısıyla bu fotoğrafın muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan'dır.

Zonguldak'a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Muhatap alınmak istiyor. Ben seni muhatap alır mıyım?” sözleri)

– Niye korkak oluyorsun? Benden uzak, beni eleştiriyorsun. Çıkarsın karşıma, iki uygar insan gibi tartışırız. Senin taraftarların da izlerler, beni de bütün vatandaşlar izlerler. Hem benden çekiniyor, arkaya dolanıyor, arkadan bir sürü laf ediyor… Ya sen çık karşıma kardeşim. Çık karşıma otur, beraber tartışalım, Türkiye de izlesin.

GİDİP TEZGAHI KURAN O, KONUŞAN O

(Erdoğan’ın “Atatürk'ün partisi CHP'yi Kandil'in kapı kuluna çevirdiler” açıklaması)

– Allah aşkına gidip İmralı'da masaya oturan kimdi? Şimdi İmralı'nın postacılığına soyunmuş, öyle anlaşılıyor. Posta memuru mu kendisi? Gidip tezgahı kuran o. Konuşan o. Medet uman o. Yerel seçimlerde ne yaptı? Yerel seçimlerde de ona bir akademisyen gönderdi, ‘Acaba bize oy verirler mi?' diye. Selamlarını getirdi, devletin televizyonunda bunu canlı yayınladılar. Şimdi dönüp bizi suçluyor.

BENİ SUÇLAMA, KARŞIMA ÇIK

– Ne yaparsa yapsın, beyefendi gidici artık. Millet tahammül edemiyor. Yalana tahammül edemiyor, zamma tahammül edemiyor, haksızlığa tahammül edemiyor. Gidici. Beni suçluyor. Suçlamasına gerek yok. Çıksın karşıma.

O FOTOĞRAF İMRALI’YA MASA ATTIKLARI DÖNEMDE ÇEKİLMİŞ

(HDP Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı bir teröristle fotoğrafları çıkması sonrası Erdoğan’ın açıklamaları)

– Fotoğrafı gördüğümde sordum, ne zaman çekilmiş diye. Bunların İmralı’ya masa attıkları dönemde, açılım döneminde çekilmiş. Dolayısıyla bu fotoğrafın muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan’dır.

(Millet İttifakı’nın adayı kim olacak?)

– Seçim tarihini belirlesin, biz de adayımızı belirleyeceğiz. Hem seçim tarihini belirlemiyor, hem kalkmış, “Adayınız kim?” diyor. Adayımızın kim olduğunu açıklamamız için, “Ben erken seçim istiyorum. Sandığı getiriyorum. Bay Kemal gel sen de oy kullan” demesini bekliyoruz. Söylemiyor.

ESNAF DA ZAMLARDAN ŞİKAYETÇİ

(Ekonomik kriz ve iğneden ipliğe her şeye peş peşe gelen zamlar)

– Gezdiğim pek çok yerde esnaf zamdan şikayetçi. Sattığı ürünü gidip yeniden alırken aynı fiyattan alamıyor, zamlı fiyattan alıyor. Elektrik fiyatlarının yükselmesinden şikayet edenler oldu. Dolayısıyla esnaf sıkıntılı. Sıkıntıyı biz de görüyoruz zaten, fark ediyoruz. Zonguldak'ta karşılaştığımız olay Trabzon'da da var, Hakkari'de de var, Elazığ'da da var, İzmir'de de var. Esnafın büyük sıkıntısı var. Esnafa biraz kolaylık sağlamak lazım. Aldıkları kredilerin faizlerini silmek lazım.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.