Bizim Ankara

Kılıçdaroğlu'ndan, Mahir Ünal'a Çok Sert Tepki

Gündem

CHP haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet değerlerini hedef alan AKP'li Mahir Ünal'a çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bu anlayış SADAT kafası anlayışıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, sözlerine İstanbul Barosu'nun ilk kadın başkanı olan Filiz Saraç'ı tebrik ederek başladı.

"BU ANLAYIŞ SADAT KAFASIDIR"

CHP lideri, Cumhuriyeti ve Harf Devrimi'ni hedef alan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a çok sert tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu, “Yuh çekmeyin, sizin nefesinize yazık, tarih bilmiyorlar, hurafelerle tarih öğrenilmez. Bu anlayış SADAT kafasıdır” dedi.

BAHÇELİ'YE: 'SENİN DİLİNİ KÜÇÜMSEYEN BİR ADAMLA SENİN NE İŞİN VAR?

Bugünkü grup toplantısında AKP'li Ünal'a tepki gösteren MHP liderine de değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bahçeli buna (Mahir Ünal'a) sözde çok kızmış. Ne olacak? Koşa koşa gidecek yine kucaklayacak. Milliyetçilik vatanseverliktir, senin diline hakaret eden senin dilini küçümseyen bir adamla senin ne işin var?"

GEZİ'YE SELAM GÖNDERDİ

Gezi davasını gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "6 aydır içerdeler" dedi ve hapisteki Gezi tutuklularına selam yolladı.

Bartın'daki maden faciası ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "41 insanın hayatına mâl oldu hâlâ ortada bir sorumlu yok. Soma'da olduğu gibi kapatmak istiyorlar" dedi.

"85 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"Bizim kişisel bir hırsımız yok. Biz bu ülkenin kalkınması için Türkiye'de huzurun olması için mücadele eden bir partiyiz. 85 milyon kardeşimiz duysun hiçbir ayrım yapmadan 85 milyonu kucaklayacağız. Bütün karamsarlığına rağmen güzel imzaların da atıldığı bir Türkiye'deyiz."

AMASRA'DAKİ MADEN FACİASI
"Amasra'da faciada 41 kişi hayatını kaybetti. Kim bu işin sorumlusu hâlâ belli değil. Bu işten nasıl sıyırırız hesabı yapıyorlar. 41 kişinin hesabını kim verecek? Yetimlere hesabı kim verecek? Kimin ne yaptığı, asıl fail belli değil.

Faciada ölümleri artıran etkenlerin başında madendeki havalandırma sisteminin yanlış planlanması geliyor diye rapor yazılmış. Havalandırma sistemini yanlış yapıyorsunuz ve 41 insanın hayatına mal oluyor. İktidar makamları da gittiler, gezdiler. Orası ağlama duvarı değil, siz görevinizi yapacaksınız. Bu işin sorumluları kim onu bulacaksınız. Soma gibi olayı kapatmak istiyorlar."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.