Bizim Ankara

Kılıçdaroğlu'ndan İktidara Doğal Gaz Tepkisi

Gündem

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında artan doğalgaz fiyatlarının Avrupa'da bu ay 80 düştüğünü belirtti. Türkiye'de hanede ve üretimde faturaların hâlâ can yaktığını belirten Kılıçdaroğlu, "Doğalgaz fiyatlarını dünya ile uyumlu biçimde indirmek için neyi bekliyorsunuz yahu, yazın gelmesini mi?" dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere doğal gaz hizmet bedellerine yüzde 84 zam yaptığını duyurmuştu. EPDK geçen yıl fiyatlandırmadığı ön proje hizmet bedelini de 2023 yılı için proje başına 39 TL olarak açıklamıştı.

Avrupa'da doğal gaz fiyatları, Ukrayna savaşı öncesi seviyeye düştü. Avrupa'da doğal gaz piyasasının ölçüm göstergesi olan Hollanda merkezli sanal ticaret noktası TTF'de yeni yılın ilk haftasında doğal gaz toptan fiyatı megavatsaat başına 72,75 eurodan işlem görmüştü. Böylelikle doğal gaz fiyatlarında 21 Şubat 2022'den sonraki en düşük değer kaydedilmiş oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise doğal gaz faturalarına dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Dünyada doğalgaz fiyatlarının düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında artan doğalgaz fiyatları Avrupa'da bu ay 80 düştü" dedi.

Türkiye'de hanede ve üretimde faturaların hâlâ can yaktığını belirten Kılıçdaroğlu, "Doğalgaz fiyatlarını dünya ile uyumlu biçimde indirmek için neyi bekliyorsunuz yahu, yazın gelmesini mi?" açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.