Bizim Ankara

Kılıçdaroğlu'ndan Elektrik Borcunu Ödeyemeyen Vatandaşa Ziyaret

Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Mamak’ta yaşayan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle elektrik borcunu ödeyemeyen İbrahim Öztürk’ün yaşadığı eve giderek dayanışma ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Ankara Mamak'ta elektriği kesilen bir aileyi ziyaret etti. 

Enerji Bakanlığı'nın açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, "Geçen yılın aynı rakamlarına göre, 40 bin daha fazla. Demek ki 2022'de ortaya çıkacak rakamlar çok daha yüksek olacak. Üzelerek ifade edeyim. Bakana da verdiği bilgiler için teşekkür ederim" yanıtını verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektriği kesilen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon hanede faturaların ödenememesi nedeniyle elektriklerin kesik olduğunu söylemesiyle ilgili açıklama yapmıştı. Dönmez, Kılıçdaroğlu'nun manipülasyon yaptığını iddia ederek, "Bugün itibariyle tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde yüzde 0.6'dır'' demişti.

ELEKTRİĞİ KESİLEN AİLELERİ ZİYARET EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, kesintinin ardından karanlıkta basın toplantısı düzenlemiş, ardından bahçede yaptığı basın açıklamasında, "Elektriği kesilen aileleri ziyaret de edeceğim. Ben elektrik faturamı ödeyebilirim. Sorun düşük gelirli ailelerin yaşadığı dram" ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.