Bizim Ankara

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Canlı Yayınına Seslendi: Bu Belgeleri Kendisine Sorabilir misiniz?

Gündem

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 22:00'de yayınladığı videoda kendisine bürokratlar tarafından iletilen yolsuzluk ve usulsüzlük belgelerinden birini açıkladı. 'Belge yağıyor' diyen Kılıçdaroğlu, paylaşımında 'Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini... Hadi buyurun!' ifadelerine yer verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu akşam saat 22.00'de halka önemli bir konu hakkında bilgi vereceğini duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, saat 22:00'de sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, kısa süre önce bürokratlara yaptığı seslenişi hatırlattı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında "Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini... Hadi buyurun!" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoda yolsuzluklar, israflarla ilgili bürokratların kendisine pek çok belge yolladığını ifade ederek, "Bugün sizi bu belgelerden bir tanesine şahit olmanız için davet ettim" diye konuştu.

"Bazıları saraydaki şahıs tarafından imzalanmış" diyen Kılıçdaroğlu, "Beytülmal'e el uzatan belgelerin arkasında kim var hepimiz görüyoruz" diye kaydetti. 

2018 yılında 3,2 milyar TL'ye yapılan bir ihaleye dikkat çeken Kılıçdaroğlu, söz konusu ihalenin iptal edildiğini belirterek "2020 yılında aynı ihale 9,4 milyar TL'ye beşli çeteden birine verildi. Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekildi" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI: KARŞINDA OTURAN CESUR GAZETECİLERE SESLENİYORUM...

Kılıçdaroğlu, videonun sonunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben şunları söyledi: 

Ey Şahıs! Sana çok sürprizlerim var. Benim karşıma çıkamıyorsun ama duyduğum kadarıyla tam şu anda yine ekranlara çıkmışsın. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum: Bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz?

Neyse, siz sormasanız da bu devletin şerefli, onurlu bürokratları da halkımız da soruyor ve soracak zaten.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.