Bizim Ankara

Kılıçdaroğlu: Belediye Başkanlarımızı Cezalandırmak İstiyorlar

Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Ülkenin umudu siz gençlersiniz, size güveniyoruz. Mühittin Böcek başkanın yapmış olduğu çalışma özverili çalışmadır. Büyükşehirler için ilkeler belirlemiştim.

"Ayrımcılık yapmayın. Siz kente hiçbir ayrım yapmayan belediye başkanı imajı verin" dedim. "Harcadığınız her şeyi millete vermeyi onurlu bir proje edinin" dedim. "Sanata ve kültüre önem verin" dedim.

Biz bakan geliyor, bizim belediye başkanlarımızı görmezden geliyor. Bütün belediye başkanlarını bir görmesi lazım. Saygı duyarsanız halkın düşüncesine saygı duyarsınız.

Bizim belediyelerimizde hizmet veriyorlar. İBB Başkanımız, "Süt dağıtacağız" demişti. Bir gün eleştiri gelmişti, oysa aylardır süt dağıtılıyordu. İnsanlar bir kuru ekmeğe muhtaç hale geliyorlar. Onların yoksulluklarını asla afişe etmemeliyiz. Millet İttifakı iktidar olduğunda aile destek sigortası gelecek. Hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Ödenecek yardım nakit olacak, kadının banka hesabına yatacak. Her ay düzenli gidip aylığını çekecek. Bunların yaptığı bütün o ayıpların tamamını sonlandıracağız.

İsterseniz 365 gün denetim yapın. Denetimden çekinmeyiz. Ama önyargılı olmayın. Önyargılı olup belediye başkanlarımızı cezalandırmak istiyorlar. Bütün bu engellere rağmen başkanlarımız görevlerini yapıyor. Birilerinin belediye başkanlarımızın çalışmalarını hazmetmediğini de biliyorum. 'Nasıl olurda bu kadar engeller çıkarıyoruz ama bu belediye başkanları yine mucizeler yaratıyorlar' diyorlar.

Altı liderin tek hedefi var; barışı, huzuru, demokrasiyi getirmek. Bu ülkeye demokrasi geldiği zaman barışı sağlarız, karınları doyururuz. Bizim bir araya getiren temel kavram demokrasidir.

Demokrasi gelirse ekonomi gelecek. Biz üretip, satıp ve kazanabiliriz. Bilgi üreten üniversiteler yapacağız. O yüzden Amerika'ya İngiltere'ye gittim. İngiltere'de "Oku vatandaş ol" diyorlar. "Biz de ise 400 bin lira" verip ol diyorlar. Gençler neden yurt dışına gidiyor? Özgür yaşamak istiyorlar. ben bu asgari ücretle ne ev ne araba alabilirim diyorlar. Asla umutsuz olmayın. Düşündüklerinizi altılı masadaki her lider düşünüyor. Biz bunu hayata geçireceğiz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.