Bizim Ankara

Kemer Country'de Ortalık Karıştı! Vatandaş Tepkili

Gündem

Eyüpsultan Kaymakamlığı'nın ihtar çektiği Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan krediye karşılık aldığı Kemer Country, bu sabah polis ablukasında. Sitenin bazı bölümlerine kepçe girdiği öğrenildi.

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık ipotek ettirdiği Göktürk Mahallesi'ndeki Kemer Country, gündemden düşmüyor.

Dün ise Eyüpsultan Kaymakamlığı, Göktürk Kemer Country Site Yönetimi’ne bir ihtarname çekerek söz konusu arazilerde işgalci durumda bulunduklarını ve arazilerin boşaltılacağını duyurmuştu.

Kemer Country polis ablukasında

Bugün sabah saatlerinde Kemer Country'nin girişi polis ve TOMA'larla kapatıldı. Sitenin tüm girişlerini kapatan polis, bölge sakinlerinin geçişine izin vermiyor.

Siteye girmek isteyen bazı bölge sakinlerinin iki polis barikatı arasında kaldığı görüldü. Evine gitmek isteyen bölge sakinleri ile polis arasında kısa süreli gerginlik oluştu.

Siteye kepçeler girdi

Sitenin bazı bölümlerine kepçeler geldi. Bölge sakinleri ellerinde “Betona hayır”, “Adalet hemen şimdi” ve “Yeşilimize çökenlere geçit yok” dövizleri ile beklemelerini sürdürürken Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi ise sosyal medya hesaplarından destek için çağrıda bulundu.

Polis CHP'li vekile izin vermedi

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, polisin ablukaya aldığı Kemer Country'e geldi. Polis, Zeybek'in barikattan geçmesine izin vermedi. Bunun üzerine gerginlik yaşandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.