Bizim Ankara

Kamu Bankaları İflas Edebilir

Gündem

İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta: Kamu bankalarının sırtındaki kambur vatandaşın üstüne yükleniyor.

"KAMU BANKALARINDAN ELİNİZİ ÇEKİN"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. 

Devlet tarafından kamu bankalarına 51 milyarlık ödeme yapılacağını belirten Usta, kurumlara verilen kredilerin ödemelerinin alınmadığını, bu giderlerin halkın omzuna bindirilerek karşılandığını belirtti. Hükümetin yılda 3 kez verdiği sermaye desteğinin Hazineden karşılandığını vurgulayan Usta, halktan alınan vergilerle, kredi dağıtıldığını öne sürdü.

"BANKALAR YANDAŞI BESLİYOR"

AKP iktidarının kamu bankalarını kötü yönettiğini söyleyen Usta, ”Bugün medyada kamu bankalarına 51 milyar sermaye desteği yapılacağına ilişkin beyanatlar var. Sermaye desteği ne demek? Hazineden para verilmesi demek. Hazineye parayı vergi ödeyicileri veriyor. Bu kamu bankaları ne yapıyor, kredi veriyor ve geri almayarak yandaşlarını kredi ile besliyor” dedi.

2001 yılında da bankalara destek verildiğinin altını çizen Usta, ”Bu dönemde kamu bankaları büyük kar etti fakat iyi yönetilmediği için sürekli destekle ayakta tutuldu. Yanlış ekonomi politikalarının bedeli de vatandaşlara ödetildi. Kamu bankalarının üstünden devlet elini çekmelidir” değerlendirmesi yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.