Bizim Ankara

İletişim Başkanlığı'ndan Döviz Açıklaması: Doğalgaz Çıkarınca...

Gündem

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, doğalgaz rezervlerinin çıkarılmaya başlamasıyla birlikte enerjideki döviz ihtiyacının da azalacağını söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ithalat ve ihracat rakamları üzerinden yaptığı açıklamada, "İhracatta Cumhuriyet tarihimizin en yüksek aylık rakamına ulaşıldı" ifadelerini kullanırken enerjideki döviz ihtiyacının doğalgaz rezervlerinin çıkarılmaya başlamasıyla düşeceğini söyledi.

Altun söz konusu sosyal medya paylaşımında, "İhracatta Cumhuriyet tarihimizin en yüksek aylık rakamına ulaşıldı. İhracatımız geçen yılın Kasım ayına göre yüzde 33,4 artışla 21,5 milyar doları buldu" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

Petrolcu 2 Yıl Önce

İşin içinde olan bir mühendisim, iddia ediyorum karadenizdeki bulunan gaz haberleri çarpıtılıyor şişiriliyor, fahrettin altunun acıklamasi da uzerine tüy dikiyor. Şu ana kadar bulunan 540 milyar metreküp rakamı, yerinde potansiyel miktardir yani kayac icinde hacim potansiyelidir. Bu miktarin kesin olarak bilinmesi icin kuyu testi, karot analizi, kesif kuyusu acma, formasyon goruntuleme vb işlemlerle desteklenmesi gerekir (şu an o aşamada) ve beklendigi uzere maalesef yuksek miktarlarda su formasyonu cıkıyor yani o metrekup hesabinın büyük bir bolumu gaz olmadigı ortaya yavas yavaş çıkıyor. Ustelik cıkan gazın kalitesini şu an tam tanimlayamadigimiz gibi (homojen yataklar degil) düsük kalite gazların, dogalgaz cevirim santrallerinde kullanılacak kaliteye gelmesi icin bir cok ayrıştirmaya maruz kalıp hacmen azalması gerekiyor. Anlayacağiniz o 540 milyar metrekup miktari inanilmaz derecede azalmak zorunda. Turkiyenin dogalgaz ihtiyaci yillik yaklasik 60 milyar metrekup ama bu miktar bize hazır kullanmalik geliyor boruhatlari uzerinden bu kısimlardan kimse bahsetmiyor. Bu tür haberler milleti kandirmak oldugu gibi yurtdişı servis - operator sirketlere de guvenilmez bir intiba bırakiyor. Ayrıca birisi hatirlatsin şunlara deniz tabanı üretim sistemi kurmak uzun süren ve maliyetli bir istir, is guvenligi saglamak icin kesin yil tarih vb verilmez, bir aralik verilir. Ama asil onemli soru, bu kadar getirisi dusük ama maliyetli operasyonlari varlık fonu uzerinden milletin geleceginden calarak harcamaya ve yalan soylemeye utanmiyor musunuz? Bu proje ustunde calisan meslektaslarima peygamber sabri diliyorum (gerci personelin yarısından fazlasıni yandaş ile doldurmuşlar, geri kalani el mecbur kafası calışan adam lazim diye işe koymuşlar, burada bile liyakatsizlik dizboyu pes!)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.