Bizim Ankara

Hafta Sonu Plan Yapanlar Dikkat!

Gündem

Yağışlar bugün başlayarak tüm hafta sonu yurdun büyük bölümünü etkisi altına alacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da karla karışık sağanak yağışlar beklenirken batıda ise sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek. Ankara'da bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahmin raporuna göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya ve Marmara'nın güneyi, Ege'nin kıyı ve kuzey kesimleri, Antalya çevreleri ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde genellikle yağmur ve sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Öte yandan Meteoroloji; İstanbul, Yalova, Sakarya ile Gümüşhane ve Bayburt'un da aralarında bulunduğu çok sayıda il için kar ve sağanak yağış uyarısı yaptı.

Yağışların Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar sıcaklıkları düşürecek

Hava sıcaklıkların yarından itibaren bazı bölgelerde artması beklenirken, rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zamanla Ege Bölgesinde yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji; İstanbul, Yalova, Sakarya ile Gümüşhane ve Bayburt'un da aralarında bulunduğu çok sayıda il için kar ve sağanak yağış uyarısı yaptı.

BUGÜNHAVA NASIL OLACAK? 

MARMARA Parçalı, zamanla çok bulutlu, Trakya ile bölgenin güney kesimlerinin bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL 7°C, 14°C Parçalı, zamanla çok bulutlu, Avrupa yakasının bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

EGE

Parçalı, zamanla çok bulutlu, Kıyı Ege ile bölgenin kuzey kesimlerinin bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR 13°C, 20°C Parçalı, zamanla çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

AKDENİZ Parçalı, yer yer çok bulutlu, Antalya'nın kıyı kesimleri ile bölgenin doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Osmaniye ve İskenderun Körfezi çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 13°C, 20°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 1°C, 13°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

BATI KARADENİZ Parçalı, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 0°C, 11°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in yüksek iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

TRABZON 9°C, 14°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM 0°C, 5°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde ve bugün yüksekleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 6°C, 13°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.