Bizim Ankara

Gültekin Uysal: Daha Kötü Günler Önümüzde

Gündem

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile görüştü. Sonrasında açıklama yapan Uysal "Türkiye dört nala bir felakete gidiyor" dedi.

Meral Akşener ile ortak basın toplantısı düzenleyen Uysal, şöyle konuştu:

"ERDOĞAN'DA BÜYÜK TRAVMA VAR"

Gezi olaylarından itibaren sayın Erdoğan'da da siyasi zihniyetlerinde de bir büyük travma var. Sokakta kitlelerin kendilerine karşı bir itiraz geliştireceğine dair endişeleri var. İkinci boyutu ise çok daha temel bir anlayış. Demokrasiye küfür rejimi diyerek, dünden bu güne anlamlandırılmış bir zihni kalıba sahipler. Geldiğimiz noktada demokrasiyi konjektürel bir program olarak uygulayıp, anladıklarını gördük.

Demokrasi ve hukuk onların lehine işliyorsa kabulleri, işlemiyorsa hiçbir şekilde kabulleri değil. Demokrasi ufuklarını da gördük. Yollar yürümekle aşılmaz denilen liderler gelmiştir. Kimsenin sokağa çıkın diye bir çağrısı yok ama sokağa da çıkar insanlarımız. Anayasaca teminat altına alınmış temel hak ve hürriyetlerini kullanmak için birilerinden izin alacak değiller. İktidarın bu yanlış tutumu ve davranışlarına, söz, hareket ve tutumlarıyla bir değer yargısı yaratan hele hele Cumhurbaşkanlığı düzeyinde bu dilin bu ülkeye yakışmadığı kaanatindeyim.

"TÜRKİYE DÖRT NALA FELAKETE GİDİYOR"

 Böyle dedikçe endişemiz daha da katmerleniyor. Söz manasını yitirmiş çünkü icraat ortada. Türkiye dört nala bir felakete gidiyor. Kötü günler geçmedi daha kötü günler önümüzde.

MEMUR-SEN VE MÜSİAD'A TEPKİ

Memur-sen temsil ettiği kitlelerin memurlarımız aramızda hükümetle müzakere yetkisi kendisindeydi. Yaptığı müzakere ortada. MÜSİAD da sivil organizasyonlar değil bir iktidarın aparatına dönüşmüşler. Bir aidiyet dairesindeler. Algıya hizmet etmek amacıyla yapılan açıklamalar var. İktidara tavsiyemiz algıya emek, akıl, zaman, para harcadıkları kadar bu ülkenin gerçeklerine akıl, zaman ayırsınlar ve harcasınlar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.