Bizim Ankara

Erdoğan, İki TOGG Aracını Aldı

Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen ilk iki TOGG aracının teslim töreninde; “Bugünden itibaren TOGG’u yollarda görmeye başlıyoruz. Bu vesileyle, tüm babayiğitleri, şirket yöneticilerini, projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Adeta eline kına yakılıp, ana ocağından uğurlanan askerler gibi, kuşağı bağlanıp baba evinden çıkarılan gelinler gibi milletimizin göz bebeği olan TOGG’u da yine milletin evinden yollara uğurluyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum, TOGG” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen törenle ilk iki TOGG aracını teslim aldı. 34 EE 2071 plakalı Anadolu rengindeki araç Emine Erdoğan adına tescil edilirken, diğer araç ise Cumhurbaşkanlığı envanterine girecek.

Erdoğan, ruhsat ve anahtar tesliminin ardından şöyle konuştu:

“Ülkemizin gururu, yerli ve milli markamız TOGG’un ilk siparişini 2019 yılında biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın ilk meyvelerinden olan TOGG’un tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. TOGG, ülkemizin teknolojik gelişmesinin, ekonomik kalkınmasının ve küresel itibarının sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. Biliyorsunuz bu projeye daha fikir aşamasındayken başlayan, hâlen devam eden haksız eleştiriler, ithamlar, iftira derecesine varan bühtanlar yöneltildi. Devrim otomobili için yürütülen tezviratın kat be kat fazlası TOGG için yapıldı. Peki, ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün TOGG sipariş rekorları kırdı. TOGG, tüm testleri alnının akıyla vermiş, elektrikli araç güvenlik testinden tek seferde geçmeyi başarmış özel bir otomobildir.

Bugünden itibaren TOGG’u yollarda görmeye başlıyoruz. Bu vesileyle, tüm babayiğitleri, şirket yöneticilerini, projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Adeta eline kına yakılıp, ana ocağından uğurlanan askerler gibi, kuşağı bağlanıp baba evinden çıkarılan gelinler gibi milletimizin göz bebeği olan TOGG’u da yine milletin evinden yollara uğurluyoruz.”

Erdoğan konuşmasının ardından, 34 EE 2071 plakalı ilk TOGG’un deneme sürüşünü eşi Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin içinde yaptı. Erdoğan, deneme sürüşünün ardından basın mensuplarına konuştu. Açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“TALİPLİ ÇOK. BİZDEN TORPİL İSTEYENLER VAR”

“Kırmızı bana ait değil, hanımefendiye ait. O seçti. Plaka da onun. Bizimki de burada.

İlham Aliyev’e de gitti. Yarın teslim edilecek.

177 bin başvuru aldık. Şu anda Gürcan beyler üretim olarak yetiştirebilseler bu sayı zaten 277 de olur. Talipli çok. Bizden torpil isteyenler var. Dedik, ‘Biz torpil işine filan pek bakmayız.’

Kamu bankalarının bu noktada kredi yastıkları müsaittir. Hele hele araçlara bunu rahatlıkla yapabilirler. Aynı şekilde, konutlarda bunu nasıl yapıyorsak, yani otomobilde de bunu yapmak mümkündür.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.