Bizim Ankara

Erdoğan: Depremde Can Kaybı 16 Bin 546

Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis’te; “Bölge genelinde depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı şu an itibarıyla 16 bin 546’ya ulaştı. Yaralılarımızın sayısı 66 bin 132. Bölge genelinde yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Kilis’te ise 178 bina yıkılmış, 73 vatandaşımız vefat etmiş, 690 vatandaşımız ise yaralanmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat’ta meydana gelen ve binlerce insanın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına yol açan depremlerin ardından deprem bölgesindeki ziyaretlerini Kilis ile sürdürdü. Erdoğan, burada şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş merkezli bu felakette, ne yazık ki şu ana kadar çok ciddi vefat durumumuz var. Yaralı sayımız var. Dün depremin merkezin merkezi Kahramanmaraş ve depremden en çok etkilenen bir diğer şehrimiz Hatay’daydım. Buraları gezdim. Bütün bunlarla beraber, bölge genelinde depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı şu an itibariyle 16 bin 546’ya ulaştı. Yaralılarımızın sayısı 66 bin 132. Bölge genelinde yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Kilis’te ise 178 bina yıkılmış, 73 vatandaşımız vefat etmiş, 690 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Depremin vurduğu 10 şehrimizin tamamındaki vatandaşlarımıza buradan bir kez daha geçmiş olsun diyoruz. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar temenni ediyorum.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.