Bizim Ankara

Erdoğan'dan Enflasyon İtirafı: Ne Verirsek Verelim Dipsiz Bir Kuyu Misali Eriyip Gidiyor

Gündem

Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde konuştu. Emeklilerle ilgili açıklamasını yine es geçen Erdoğan, enflasyon için "dipsiz kuyu" benzetmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde açıklamalarda bulundu, belediye başkan adaylarını tanıttı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede yanımızda olduğunuz için Aksaray’a teşekkür ediyoruz. Bize durmak, duraksamak yok. Bundan sonra da aynı şekilde bu yolda devam edeceğiz. Aksaray’a mahcup olmamak için gece gündüz çalışıyoruz. Büyümede, milli gelirde tarihimizin en iyi seviyelerini gördük.

“ENFLASYON DÜŞÜNCE ELİMİZ RAHATLAYACAK”

Çalışanlarımızın, emeklilerimizin alım gücünü korumak için çalışıyoruz.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ile boğuşuyoruz. Emeklilerimizin ikramiyelerinde artışa gittik. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmesi ile birlikte elimiz biraz daha rahatlayacak. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor.

Büyümede, milli gelirde, ihracatta, diplomaside tarihimizin zirvelerini gördük. Bölgemizde yaşanan krizlerin gerilimlerin ülkemize olumsuz etkilerini hep göğüslüyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığıyla boğuşuyoruz.

Enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali eriyip gidiyor. Alım gücündeki düşüşü telafi için adımlar atıyoruz. Öncelik enflasyonu düşürmek. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz rahatlayacak. Enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Bunu başaracak programa sahibiz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.