Bizim Ankara

Ekonominin Tepesinde Sürpriz Toplantı!

Gündem

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Merkez Bankası Başkanı, BDDK ve banka yöneticileriyle buluşacak.

Merkez Bankası (MB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun bugün BDDK ve Türkiye Bankalar Birliği üyeleriyle bir araya geleceği duyuruldu.

Türk Lirası’nda yaşanan sert kayıpların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MB Başkanı Kavcıoğlu ile iki gün önce Ankara’da bir araya gelmiş, görüşmeye ilişkin detay paylaşılmamıştı.

Görüşme sonrası Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada ”Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir” denilerek vatandaşlar uyarılmıştı.

"Fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız"

Pazartesi günü kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz konusunda şu mesajı vermişti.

Kurdaki yükselişi izah ederek fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız, hepsinin tepesine tepesine bineceğiz. Bu politikayla biz ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, sonunda ne elde edeceğimizi, hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu gayet iyi biliyoruz.

Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra piyasalar kapalı olmasına rağmen dolar bir anda 11.47'yi görmüştü.

Durum değerlendirmesi yapılacak

Piyasadaki dalgalanma sürerken MB Başkanı Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ile banka genel müdürleri bugün bir araya gelecek. Öğleden sonra planlanan toplantıda ‘durum değerlendirmesi’ yapılacağı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.