Bizim Ankara

DİSK Enerji-Sen Üyesi Çokaman: Başkent Enerji İşçiyi Alıyor, Hasta Ediyor, Sonra da İşten Çıkartıyor

Gündem

DİSK Enerji Sen üyesi Osman Çokaman, Başkent Enerji'deki işten çıkartmalara ilişkin, "İşten çıkartılan arkadaşlar, sağlıklı olarak işe başlamalarına rağmen bu şirkette gerek fiziksel gerek manevi olarak yıpranıp şirketin doktorları tarafından çeşitli yerlere gönderilerek rapor alınması sağlanmış. Yani şirket işçiyi alıyor, kullanıyor, yıpratıyor, hasta ediyor, sonra da bu rapora dayanarak işten çıkartıyor" dedi.

DİSK Enerji Sen, Başkent Enerji'deki işten çıkartmalara ilişkin bugün Ankara'da bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Başkent Enerji'de işten çıkartmaların durdurulması ve işten çıkartılanların geri alınması talep edildi. Tüm çalışanlara asgari ücret düzeyinde zam yapılması gerektiği belirtilerek, performans baskısına da son verilmesi gerektiği vurgulandı.

"ŞİRKET BU BÖLGEDE TEK ENERJİ DAĞITIM FİRMASI"

DİSK Enerji Sen üyesi Osman Çokaman, şirkette çalışan işçilerin sorunlarına ilişkin şunları söyledi:

"İşten çıkartılan arkadaşlarımıza şirket tarafından verilen kağıtta, ‘Biz, performansa dayalı olarak yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Bu düzenlemeye göre de şirket elemanlarını yeniden gözden geçiriyoruz’... Bu ne demek? ‘Şirkette çalışan işçilerin performansını beğenmiyoruz. Bize daha çok çalışacak, daha çok kar getirecek işçi lazım’. İşten çıkartılan arkadaşlar, sağlıklı olarak işe başlamalarına rağmen, bu şirkette gerek fiziksel gerek manevi olarak yıpranıp şirketin doktorları tarafından çeşitli yerlere gönderilerek rapor alınması sağlanmış. Kimisinin düz taban, kimisinin bel fıtığı, kimisinin kalp rahatsızlığı var; kimisinin de manevi, psikolojik rahatsızlıkları var.

Yani şirket işçiyi alıyor, kullanıyor, yıpratıyor, hasta ediyor, sonra da bu rapora dayanarak işten çıkartıyor. Yeni yıpratacağı elemanları bu sefer işe başlatıyor. Böylelikle de bir sirkülasyon oluşuyor. Bu şirkete 10-15 yılını vermiş işçiler kapının önüne konulabiliyor. Bu şirket bu bölgede 7 ili kapsıyor ve tek enerji dağıtım firması. ‘Buradan çıktım, başka enerji dağıtım firmasında işe başladım’ durumu da söz konusu değil."

"DIŞARIDAN BAKILDIĞI GİBİŞEFFAF BİR FİRMA DEĞİL"

10 yıldır çalıştığı işyerinden çıkartılan DİSK Enerji Sen üyesi Bekir Bayatlı ise şöyle konuştu:

"EnerjiSA'da çalışmaktaydım. Defalarca psikolojik baskıya maruz kaldım. Bunu dile getirdikçe firmanın anlaşmış olduğu doktorlara gönderildim. Sözlü beyanın işyerinde hiçbir gerekçesi yok gibi. A4 kağıdından bir rapor isteyip gerekli ve gereksiz tüm nedenleri göstererek işten çıkarılmamıza neden olundu. 04 kodu altında benim gibi sayısını bilmediğimiz kadar çok kişi işten ayrıldı. Dışarıdan bakıldığı gibi şeffaf, net bir firma olmadığını beyan ederim."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.