Bizim Ankara

Davutoğlu’ndan ‘Başörtüsü’ Çağrısı

Gündem

Ahmet Davutoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AKP'li yöneticilere başörtüsü sorununun TBMM'de 'tam mutabakatla' çözülmesi için çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı Türkiye gündeminde yerini koruyor. Kılıçdaroğlu'nun kadınların kılık ve kıyafetlerinin yasal güvence altına alınmasına yönelik çağrısının ardından CHP 3 maddelik kanun teklifi sunmuş, teklifte kadınların kamuda üniforma gibi kıyafetler dışında kıyafet zorlamasına tabii tutulamayacakları vurgulanmıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu teklifi reddederek Anayasa değişikliğini gündeme almasının ardından eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından dikkat çeken bir çağrı yaptı. 

Ahmet Davuoğlu, "AK Partili yöneticilere ve başörtüsü mağduriyeti yaşamış saygıdeğer kadınlarımıza bir çağrım olacak" dedi.

Davutoğlu, Erdoğan'a; "Başörtüsü özgürlüğünü Anayasal ve yasal teklifi tek başına ve kendi içinde tutarlı bir şekilde gündeme getiriniz ve en kısa sürede bütün partilerin tam bir mutabakatı içinde TBMM'den geçirmeyi hedefleyiniz. Alevi vatandaşlarımız hakkında teklifi de ayrı Meclis'e getiriniz. Hep birlikte destek verelim. Bu işin öncülüğünü yapma şerefi size ait olsun" ifadeleriyle seslendi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.