Bizim Ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Asgari Ücret Açıklaması

Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 artışla 5 bin 500 lira olduğunu açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 artış sağlandığını bildirdi. Buna göre, yeni asgari ücret 5 bin 500 TL oldu.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, "Aralık sonunda çok güzel bir rakam belirlendi. Sayın Cumhurbaşkanım, biz bu üçlü sac ayağını birbiriyle mücadele eden bir şekilde bakmıyoruz. Yıl sonunu beklemeden bu üc sacayağı bir araya geldi. Bu birlikteliğin ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlatmamız gerekiyor. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız başta olmak üzere teşekkür ediyorum."

Türk-İş Genel Başkanı Atalay ise yaptığı açıklamada, "İnşallah bugün toplumu memnun edecek bir rakam olur da toplum rahat eder, biz de rahat ederiz" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bilindiği gibi Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği ekonomik programı uygulamaktadır.

Ekonomi programımızı da kararlılıkla uygulayarak ülkemizi bu küresel fırtınadan en az kayıpla çıkarma gayretindeyiz.

Küresel üretim ve tedarik zincirlerinin çöktüğü bir dönemde Türkiye, hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de ihracatıyla ön plana çıkmıştır.

Çalışanlarımız başta olmak üzere her bir insanımızın refah kaybını giderecek tedbirleri devreye aldık, almaya devam ediyoruz.

Yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır.

Ayrıntılar geliyor...
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.