Bizim Ankara

Cin Çıkartma ve Büyü TBMM Gündeminde

Gündem

CHP Ankara Milletvekili Gök, "cin çıkartma ve büyü bozma" kisvesi altında işlenen suçları, taciz iddialarını ve ceza alan olup olmadığını sordu.

CHP Ankara Milletvekili Levet Gök, ilginç bir konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Cin çıkartma ve büyü bozma adı altında gerçekleştirilen faaliyetlerin gittikçe arttığına dikkat çeken Gök, bu konuya ilişkin suç teşkil eden olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

Levent Gök, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

Cin çıkartma ve büyü bozma adı altında ülkemizde gerçekleştirilen faaliyetlerin her geçen gün sayısı artmakta, söz konusu hurafelere ilişkin sözde eğitimler ücret karşılığı pazarlanmaktadır.

Milyonlarca çocuğumuzun kullandığı çevrimiçi bir platformda “Gizli İlimler-Havas temelleri” adında bir kurs programının pazarlandığı öğrenilmiş, kurslarda indirim yapıldığına yönelik reklamların yayınlandığı tespit edilmiştir. İslam dininde yeri olmayan bu uygulamalara inandırılarak veya zor kullanılarak maruz bırakılan yurttaşlarımız cinsel tacize, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmakta, ölümlere yol açan faaliyetlere son verilmesi gerekmektedir.

"CİN ÇIKARMA SEANSINDA TACİZ EDENLER CEZASIZ KALIYOR"

Suç kapsamındaki bu faaliyetleri gerçekleştiren kişilerin cezasız kalması ve suçun ortaya çıkmadan önce alınması gereken önlemlerin alınmaması art niyetli şahısları daha da cesaretlendirmekte, halkımızı maddi – manevi zehirleyen suç şebekeleri toplum yapımızın altını oymaktadır. 

Bu bilgiler ışığında:

"REKLAMI NEDEN ÖNLENMİYOR?"

1. Cin çıkartma, büyü bozma ve benzeri hurafelerin alenen reklamlarının yapılmasının ve adeta yasal bir ticari alanmışçasına pazarlanmasının önüne neden geçilememektedir?

2. 2010 – 2022 döneminde cin çıkartma, büyü bozma ve benzeri hurafelere yönelik eğitim verdiğini iddia eden kaç kişi tespit edilmiştir? Tespit edilen kişilere yönelik yürütülen adli süreçleri ve sonuçlarını açıklar mısınız?

3. 2010 – 2022 döneminde cin çıkartma, büyü bozma ve benzeri hurafelere yönelik sözde eğitimlere katılan kişilerin sayısını yaşlarına göre yıllık temelde açıklar mısınız? Yurttaşlarımızın bu sözde eğitimler için aynı süreçte ödediği ücretlerin miktarı nedir?

4. 2010 – 2022 döneminde cin çıkartma, büyü bozma ve benzeri hurafeler sebebiyle fiziksel şiddete ve cinsel tacize uğrayan yurttaşlarımızın sayısını yıllık temelde açıklar mısınız? Söz konusu uygulamalar sonucu kaç yurttaşımız hayatını kaybetmiştir?

²KAÇ KİŞİ CEZA ALDI?"

5. 2010 – 2022 döneminde cin çıkartma, büyü bozma ve benzeri faaliyetler sebebiyle tutuklanan ve hakkında adli işlem başlatılan kişilerin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız? Aynı süreçte bu kişilere verilen hapis cezalarının süreleri ne kadardır?

6. Cin çıkartma, büyü bozma ve benzeri hurafelerle yurttaşlarımızın aldatıldığı suç eylemlerinin önü neden alınamamaktadır? Bu suçların asgariye indirilmesi ve sona erdirilmesi için hangi çalışmalar yürütülmektedir?


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.