Bizim Ankara

CHP’li Vekil “Sizin Hiç Mi Vicdanınız Yok?” Demişti, Ertesi Gün Mağduriyet Giderildi

Gündem

Adıyaman’da da iki engelli çocuğuyla yaşayan 70 yaşındaki engelli Fahriye Güngör’e ödeyemediği elektrik borcu için icra takibi başlatılmıştı. Ailenin durumunu gündeme getiren ve icra takibine tepki gösteren CHP’li Abdurrahman Tutdere “Sizin hiç mi vicdanınız yok?” diyerek isyan etmişti. CHP’li Tutdere’nin çağrısıyla harekete geçen kaymakamlık engelli ailenin elektriğini açtırdı.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Kahta’da 2 engelli çocuğu olan, kendisi de yüzde elli görme engelli olan 70 yaşındaki Fahriye Güngör’e elektrik faturası borcu nedeniyle 123 bin liralık icra takibi başlatıldığını belirterek, Güngör’ün çocukları ile mum ışığında oturduğu anın görüntüsünü paylaşmıştı. 

Engelli iki çocuğu ve kendisinin yaşadığı evin elektrik borcu nedeniyle başlatılan 123 bin liralık takibe faiz, harç giderleri, vekalet ücretleri gibi alacak kalemleri de eklendiğinde 140 bin lirayı aştığı gerçekliğine duyarsız kalmayan Tutdere konuyu gündeme taşımıştı. 

"Sizin hiç mi vicdanınız yok? Sizin hiç mi merhametiniz yok" diyerek duruma tepki gösteren Tutdere, "2 engelli çocuğuna hem annelik hem babalık yapan, kendisi de yüzde elli görme engelli olan 70 yaşındaki Fahriye teyzeye 123 bin liralık icra takibi başlatan AKEDAŞ Elektrik 7 sene boyunca aklınız neredeydi?" ifadelerini kullanarak kurumları mağduriyet gidermeye davet etmişti.

Tutdere’nin bu çağrısı sonucu konuyu sosyal medyadan öğrendiklerini ifade eden Kahta Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla mağduriyetin giderildiğini duyurdu. 

Kahta Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “İlçemizde, iki engelli çocuğu bulunan ve kendisi de yüzde yetmiş görme engelli olan bir vatandaşımızın elektriğinin kesildiğini sosyal medya yoluyla öğrenmiş olduk. Olayın sosyal medyadan öğrenilmesiyle birlikte gerekli incelemeler yapılmış, ailenin elektrik borcunun bulunduğu ve borcun uzun süredir ödenmemesinden dolayı, mevzuat gereği kesildiği bilgisi alınmıştır. Kahta Kaymakamlığı olarak, AKEDAŞ Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçilerek, iki kurumun ortak çabası neticesinde mağdur olan ailenin mağduriyeti giderilmiş ve aile elektriğe kavuşturulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.