Bizim Ankara

CHP'li Gök: Erdoğan'ın O Talimatına Uyulacak mı?

Gündem

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyonla mücadele için açacaklarını söylediği 1000 adet Tarım Kredi Kooperatifi Marketi vaadinin üzerinden 4.5 ay geçtiğini söyledi...

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Erdoğan'ın 1000 adet Tarım Kredi Kooperatifi Marketi vaadinin akıbetini, soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı’nın açıklama yaptığı tarihin üzerinden geçen 4.5 aylık süreçte yalnızca 284 adet TKK Marketi açıldığını belirten Gök, "Açılacak TKK Marketlerinin piyasayı dengeleyeceğine ilişkin beklentinin de boşa çıktığı görülmekte, 1000 yeni market hedefine hangi tarihte ulaşılacağı merak edilmektedir." dedi. Gök, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması için verdiği önergede şu sorulara yanıt istedi.

"ERDOĞAN'IN TALİMATI NE ZAMAN UYGULANACAK?"

1. Cumhurbaşkanı’nın 4.5 ay önce verdiği talimata yönelik bu süreçte yalnızca 284 adet TKK market açılmıştır. 1000 yeni market hedefine hangi tarihte ulaşılması planlanmaktadır?

2. Cumhurbaşkanı’nın verdiği talimatın ardından açılan TKK Marketlerinin alan genişliklerini açıklar mısınız?

3. Son 4.5 ay içerisinde TKK Marketlerinin gıda satış fiyatları ile söz konusu gıdaların diğer market ve satış alanlarındaki fiyatları arasında oluşan farkları aylık temelde açıklar mısınız?

4. Son 4.5 ay içerisinde açılan TKK Marketlerinin enflasyonda yarattığı olumlu etkileri aylık temelde açıklar mısınız?

5. Son 4.5 ay içerisinde TKK Marketlerinin yaptığı satışların miktarını ve elde edilen gelirleri aylık temelde açıklar mısınız?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.