Bizim Ankara

CHP 5 Şehirde Adaylarını Açıkladı: Yavaş ve İmamoğlu Yeniden Aday

Gündem

Yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binden fazla başvurunun yapıldığı CHP'de adaylar açıklandı. Buna göre İstanbul ve Ankara'da mevcut başkanlar yeniden aday gösterilirken Ahmet Akın ve Mustafa Bozbey'in adaylıkları da ilan edildi. CHP, İzmir'de ise henüz aday belirlemedi.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi Toplantısı devam ederken gazetecilerin karşısına geçti. Yücel, toplam 227 seçim çevresinin belediye başkan adaylarının PM kararı ile kesinleştiğini bildirildi. 

CHP’de PM öncesinde toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK), Ankara ve İstanbul’un mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Mert 2019’daki yerel seçimlerde az oy farkıyla kaybedilen Balıkesir’de, önceki dönem il milletvekili Ahmet Akın, Bursa’da ise eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in aday olarak PM’ye önerilmesi benimsendi.

KESİNLEŞEN ADAYLAR

Saat 15.00’te toplanacağı iddia edilen PM, Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in TBMM’deki cenaze töreni nedeniyle 19.00’da başladı. CHP’li Yücel, PM Toplantısı devam ederken kameraların karşısına çıktı. Yücel, partisinin 227 seçim çevresinde kesinleşen başkan adaylarının isimlerini kamuoyu ile paylaştı. 

CHP, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da ise Mansur Yavaş ile “Devam” dedi. Merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ve Bolu Belediye Başkan Adayı ise Tanju Özcan oldu.

İTTİFAKI SANDIKTA YAPACAĞIZ

Açıklamaya göre, CHP’de 23 seçim çevresinde örgüt denetiminde ön seçim yapılma kararı 58 seçim çevresinde ise örgüt denetiminde ön seçim yapma yetkisi kararı alındı. Meclis’te grubu olan her parti ile görüşeceklerini kaydeden CHP’li Deniz Yücel, “Biz ittifakı sandıkta yapacağız” diye konuştu.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in açıkladığı iller ve adayları şu şekilde;

İstanbul : Ekrem İmamoğlu

Ankara: Mansur Yavaş

Bursa: Mustafa Bozbey

Balıkesir: Ahmet Akın

 Bolu: Tanju Özcan

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.