Bizim Ankara

Büyükşehir Mutfağını İhtiyaç Sahiplerine Açıyor

Gündem

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırları kurulmadı, toplu yemek programları düzenlenemiyor.   Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) BELPA Mutfağı’ndaki kazanlar geçen yıl olduğu gibi bu ramazanda da ihtiyaç sahipleri için kaynıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırları kurulmadı, toplu yemek programları düzenlenemiyor. Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) BELPA Mutfağı’ndaki kazanlar geçen yıl olduğu gibi bu ramazanda da ihtiyaç sahipleri için kaynıyor. Yemekler, hijyenik şartlarda hazırlanıyor ve vakumlu paketleme makinesinde el değmeden ambalajlanıyor. Her gün 4 çeşit olarak üretilen yemekler 8 saat boyunca tazeliğini koruyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırları kurulmadı, toplu yemek programları düzenlenemiyor. Ancak ABB ve ilçe belediyeleri pişirdiği yemekleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor.

VATANDAŞLAR BAĞIŞ YAPABİLİYOR

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın başlattığı ‘6 Milyon Tek Yürek’ kampanyası kapsamında ‘İftar ver’ uygulaması bu yıl da devam ediyor. Hayırseverler ‘www.iftarver.com’ adresi ya da ‘ankaratekyurek.com’ adresi üzerinden 25 TL’ye dilediği kadar iftar ve sahur paketi alarak ihtiyaç sahipleri için bağışta bulunabiliyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYOR

BELPA Mutfağı’nda hazırlanan iftar ve sahur paketleri, belediye ekipleri tarafından, evde yemek yapacak kimsesi olmayanlara, dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara, kronik hastalara, engellilere, dar gelirli ailelere, müzisyenlere ve kağıt toplayıcısı ailelere ulaştırılıyor.

RAMAZANI BEREKETLİ KARŞILIYORUZ

BELPA A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Değerli, “Geçen yıl başlatılan ‘İftar Ver’ kampanyasını Sayın başkanımız Mansur Yavaş’ın talebi doğrultusunda bu yıl yeniden düzenliyoruz. Ankara’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşarak bereketli bir Ramazan ayını karşılıyoruz. BELPA Mutfağı olarak halkımızın yanında olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

91 BİNİ GEÇTİ


İftar Ver uygulamasında internet adresi üzerinden satış oranları ve tutarı anlık olarak paylaşılıyor. 16 Nisan saat 13.00 itibarıyla hayırsever vatandaşların aldığı iftar paketi sayısı 91 bini geçti. Pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle ABB’nin araçlarıyla evlere götürülen iftar ve sahur paketleri için yapılan bağış tutarı ise 2 milyon 277 bin 575 TL’ye ulaştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.