Bizim Ankara

Bülent Arınç: Artık Vicdanlar Harekete Geçsin

Gündem

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde "Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir" diyerek iktidara sert eleştirilerde bulunmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Neden 'kral çıplak' dediğini anlatan Arınç, "Bildiklerimi söylerken de partime ve cumhurbaşkanına zarar vermeyi düşünmem ama isterim ki vicdanlar harekete geçsin, yanlışlar da yanlış işlerde doğruya dönsün. Tek arzum budur." dedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde yapılan “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” adlı toplantısında kürsüye çıkarak AK Partililerin katılmamasına tepki göstererek "Korkuyorlar, fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz." dedi. Arınç, iktidara "Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir." diyerek sert eleştirilerde bulunmuştu.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV ekranlarında yayınlanan Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programında, yayın öncesi Arınç ile yaptığı konuşmanın detaylarını paylaştı. Saymaz, Arınç'ın neden 'kral çıplak' dediğini anlattı.

Saymaz, Arınç ile yaptığı röportajla ilgili olarak şunları söyledi:

AK PARTİ'DEN AYRILIYOR MU?

Ben de, 'sizin bu çıkışınız acaba Ak Parti'den ayrılıyor mu gibi bir kanaat oluşturdu. Bu kral çıplak demenizi öyle yorumladılar. Ne diyorsunuz?' dedim. Dedi ki, 'Ben AK Parti'de kalacağıma söz verdim. Cumhurbaşkanımın yanında da olacağıma söz verdim. Bu sözüm hala devam ediyor. Ama bu sözün yanında ben bir bireyim ve siyasette 50 yılımı doldurmuş bir insanım. Toplumun bana dair bir kanaati var. 'Bu adam namusludur, bu adam vicdanlıdır, muhakeme sahibidir' şeklinde bir kanaat var. Ben bu yüzden bildiklerimi söylemek zorundayım. Bildiklerimi söylerken de partime ve cumhurbaşkanına zarar vermeyi düşünmem ama isterim ki vicdanlar harekete geçsin, yanlışlar da yanlış işlerde doğruya dönsün. Tek arzum budur' dedi."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.