Bizim Ankara

Bodrum’da Dikkat Çeken Orman Yangını Manzarasını Hatırlatalım...

Gündem

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçen yıl çıkan yangın sonrası Güvercinlik koyunun görüntüsünü çevre bilinci ve duyarlılığı kapsamında hatırlatalım istedik.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik’te asırlık Halep çamı ormanların bulunduğu alanda birkaç noktada aynı anda başlayan yangında alevler yaklaşık 3 bin turistin bulduğu turistik tesislerin içine kadar girmişti.

Yangında kabusu yaşayan yaklaşık 4 bin 500 personel ve turist onlarca tekne, bot ve sahil güvenlik botları tarafından karaya taşınmış, yanmaktan son anda kurtulmuşlardı. 

DAHA ÖNCE YANGINLA YOK OLAN ALANA OTEL YAPILMIŞTI

15 Temmuz 2007’de Güvercinlik Mahallesi’nde 100 hektarlık Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın meydana gelmiş, yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok olmuştu.

Lujo Hotel, La Blanche ve T.D.B. otellerinin de bu alan üzerine inşa edildiği biliniyor.

Geçen yıl 29 Temmuz'daki yangında da zarar gören alanın otellerin hemen yanı olması ve denize sıfır olması dikkat çekiyor.

Yanan alanın görüntülerini orman alanının yeni otel inşaatları yapılmasına ne kadar açık olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Çevre bilinci ve duyarlılığı kapsamında tarihe not düşmek için bu haberi ve koyda yanan alanın görüntüsünü bir kez daha paylaşalım istedik...

Not: An itibariyle neyse ki bölgede herhangibir yapılaşma faaliyeti bulunmuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.