Bizim Ankara

Belediyeden Aldı, Valiliğe Verdi

Gündem

İçişleri Bakanlığı'nın şehirlerde 'il tanıtım günleri' düzenleme yetkisini belediyelerden alıp, valiliklere vermesi eleştirilere neden oldu.

İçişleri Bakanlığı il tanıtım günleri düzenleme yetkisinde değişikliğe gitti. Bakan Süleyman Soylu'nun talimatıyla bu etkinlikleri düzenleme yetkisi belediyelerden alınarak, valiliklere verildi. Yeni düzenlemeye ilk tepki CHP ve İYi Parti'den geldi.

"NE OLDU DA BU KARAR VERİLDİ?"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Sivil toplum kuruluşları ile İBB’nin arasının iyi olmasını istemiyorlar. Klasik engellemelerden birisidir bu” dedi. "Ne oldu da bir günde bu etkinliği valiliğin yapmasına karar verildi? Ben, bu durumu şöyle yorumluyorum: İBB ile sivil toplum kuruluşlarının arasının iyi olması istenilmiyor. Söylediğim gibi; klasik engellemelerden birisidir bu” diye konuştu.

"BU BİR ENGELLEME"

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ise "İBB, çoklu denetim merkezi tarafından baskı altına alınmaya çalışılıyor" sözleriyle karara tepkisini dile getirdi. “Alınan bu karar, engellemelerden bir tanesi. İl tanıtım günleri genellikle Yenikapı ve Maltepe’de bulunan etkinlik alanlarında yapılıyordu. İBB, çoklu denetim merkezi tarafından baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bunlar aslında gündemi değiştirme çabalarıdır. Ne yaptıklarını anlamak mümkün değil. Uzun yıllardır bu etkinlikler İBB tarafından yapılıyordu, bir günde bu işin valilik tarafından yapılması istendi. Ne yaptıklarını anlamak gerçekten mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.