Bizim Ankara

Başkan Akıllı, Ankara 3. STK ve Muhtarlar Buluşmasına Katıldı

Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 3. Kanaat Önderleri, STK temsilcileri ve muhtarlarla gerçekleştirilen kahvaltı programına katıldı.

Ankara İl Örgütü tarafından düzenlenen Elmadağ – Kalecik – Akyurt - Bala Kanaat Önderleri Toplantısında Sivil Toplum Kuruluşlarının ve mahalle muhtarlarının talep ve beklentileri ele alındı.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, toplantıda yaptığı konuşmada, “Ülkemizin buhranlı günlerinde böylesi soğuk bir havada başkentimizin güzide ilçeleri Kalecik’ten, Akyurt’tan, Bala’dan Elmadağ’a kadar gelen kıymetli misafirlerimiz hepinizin ayaklarına sağlık diyor, teşekkür ediyorum.

Ülkemizin bugün en fazla ihtiyaç duyduğu şey; birbirimizin sesine daha fazla kulak kesilmek ve birbirimizi dikkatlice dinlemektir. İşte bu bilinçle farklı dünya görüşlerinden siz değerli kanaat önderlerimiz, muhtarlarımız ve dostlarımızla bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Bu gayretlerimizin temel gerekçesi farklılıkları birer zenginlik olarak görerek ülkemizi yapay kavgalardan, kısır çekişmelerden ve aramıza atılmaya çalışılan nifak tohumlarından arınabilmektir” dedi.

Başkan Akıllı, toplumsal barışımızın temel taşlarından biri olan ve günden güne unutulmaya yüz tutan istişare kültürünü diri tutabilmek adına CHP’nin tüm şehirlerde gerçekleştirdiği toplantıların gelecek açısından anlamının büyük olduğunu ifade ederek, “Demokrasinin temel özelliği tüm farklılıklara saygı duyarak birlikte yaşamanın en büyük zeminini oluşturmasıdır. Bizler demokratik bir sistemde, birbirinin hakkına hukukuna saygılı, birlikte üretip adil şekilde paylaşan ve tasasını paylaşıp azaltan sevincini paylaşıp çoğaltan bir toplum istiyoruz. ‘Kişi, tanımadığına düşmandır’ sözünden yola çıkıp, Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım’ dizeleriyle ilerlediğimiz yolculuğumuzu, bir olalım iri olalım, diri olalım yaklaşımıyla devam ettiriyoruz. Amacımız, tarihimizde defalarca gösterdiğimiz, birlik olduğumuzda milletimizi hiçbir kuvvetin yenemeyeceği gerçeğini herkese göstermektir. Bir diğer amacımız da milletimize ve devlet geleneğimize yakışmayan bazı yaklaşımların da bir daha ülkemizin gündemine gelmesine izin vermemektir. Sizleri; israfın ve adam kayırmanın biteceği, liyakatsizliğin ve gençlerin geleceksizliğinin sona ereceği, yozlaşmanın nihayete ereceği günlerin yakın olduğu inancıyla selamlıyor” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.