Bizim Ankara

Bakan Pakdemirli'den Tasarruf Çağrısı

Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CNN Türk’e verdiği röportajda, Başkent’teki barajların toplam doluluk oranının 10. 3 olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CNN Türk’e verdiği röportajda, Başkent’teki barajların toplam doluluk oranının 10.3 olduğunu söyledi. Pakdemirli, “Ankara’da 2020 yılında yüzde 13.2 olan doluluk şu an itibarıyla 10.3. Bunun anlamı 4 ay hiç yağış almazsa Ankara’nın suyu yeterli. Ankara’da şöyle bir durum da var; Gerede içme suyu ishale hattını devreye aldığımız için senelik de Ankara’nın ihtiyacının yarısı kadar oradan su alabiliyoruz. O yüzden Ankara’nın susuz kalma riski yok gibi gözüküyor ama baraj dolulukları üzerinden gidersek 4 ay gibi gözüküyor. Mevsim normallerinde yağış beklentimiz devam ediyor, yağışla buralar biraz toparlayacak” dedi. ÖNLEMLERLE 25 DAMACANA TASARRUF YAPILABİLİR
Su tasarrufu yapılması gerektiğini vurgulayan Pakdemirli, “Her sabah dişimizi fırçalarken suyu açık bırakmayacağız. Sifonu kullanırken daha az olan kısmına basacağız. Duş alıyorsak duş başlığını çalıştırdığımızda sıcak suyu beklemeden bir taraftan yıkanmaya başlanmalı. Çamaşır makinesinde ön yıkamayı kullanmamak. Bunların hepsiyle beraber bir günde neredeyse 25 damacanaya yakın su tasarrufu sağlama imkânı var” tavsiyelerinde bulundu. Bakan Pakdemirli, “2035’ten itibaren Türkiye’nin artık iyice kurak bir sezona gireceğini düşünüyoruz. O yüzden bu alışkanlıkları şimdi edinmezsek ileride çok büyük zorluk çekeceğiz” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.