Bizim Ankara

Babacan'dan Bahçeli'ye : "Biz Muhalefetiz Deyip Kaçamazsınız"

Gündem

DEVA Partisi lideri Babacan, Bahçeli'nin ittifak açıklamasıyla ilgili "İşinize gelince iktidar ortağı olup işinize geldiğinde muhalefetiz deyip sıyrılamazsınız" dedi.

BABACAN'DAN BAHÇELİ'YE YANIT DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "MHP, Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür" açıklamasına tepki gösterdi. Babacan, "Krizlerin ortağı Bahçeli'ye seslenmek istiyorum. 'Bizim işlevimiz ve sorumluluğumuz muhalefettir demiş'. İşinize gelince iktidar ortağı olup işinize geldiğinde muhalefetiz deyip sıyrılamazsınız, siz bu krizlerin ortağısınız" dedi. DEVA Partisi lideri Babacan, şöyle konuştu:

"Krizlerin ortağı Sayın Bahçeli tekrar laf kalabalığı yapmış. 'Biz Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olsak da fonksiyonumuz ve sorumluluğumuz muhalefettir' demiş. Bu sorumluluktan o kadar kolay kaçamazsınız. Küçük müçük fark etmez. 2018 seçimlerinde Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleyen, iktidarın Meclis'e getirdiği her teklife evet diyen, bir sonraki seçimlerde cumhurbaşkanı adayınız olarak peşinen tekrar Erdoğan'ı ilan eden sizsiniz. Siz bir siyasi partinin genel lideri olarak kendinizi değil de bir diğer partinin, AK Parti'nin genel liderini 'Adayımızdır' diye açıkladıktan sonra nasıl dönüp 'İşlevimiz ve sorumluluğumuz muhalefettir' diyebiliyorsunuz? Mantıksal bütünlük yok. Yan yollara kaçma hazırlığı var. 'İktidarın bütün nimetlerinden faydalanalım lakin krizden bahsedilince muhalefettik' diyelim. Bu türlü muhalefet olmaz. Siz bu ittifakın da krizleri çıkaran bu iktidarın da ortağısınız."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.