Bizim Ankara

AYM, Öğretmene Verilen Cezayı Uygun Bulmadı

Gündem

Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru kapsamında beden eğitimi öğretmeninin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma verilen kınama cezasının hukuksuz olduğunu, bu paylaşımın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek verilen cezanın uygun olmadığına hükmetti.

Anayasa Mahkemesi Adana'da bir öğretmenin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle kendisine verilen cezayı uygun bulmadı.

Yüksek Mahkeme, bireysel başvuru kapsamında beden eğitimi öğretmeninin sosyal medya hesabından yaptığı; "İl Disiplin Kurulu toplantısında bulunan Vali Yardımcısı, Adana İl Milli Eğitim Müdürü [T.A.] ve iki kurum müdürü, [S.] İlçe Müdürlüğünde [M.] isimli hizmetlinin lojmandan geç çıkması nedeniyle aldığı kınama cezasının verilmesi yönünde görüş bildirdiler. Aziz Milletimizin nasıl yönetildiğini görün, bilin ve takdiri siz verin diye bir il müdürünün personelini harcaması değil sahip çıkması gerektiğini anlattık." paylaşımına verilen kınama cezası ile ilgili başvuruyu ele aldı.

AYM cezanın hukuksuz olduğunu, bu payşaşımın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek verilen cezanın uygun olmadığına hükmetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.