Bizim Ankara

Arınç’tan AK Parti'ye: Milleti Aldatamazsınız!

Gündem

TBMM eski başkanı Bülent Arınç, Manisa’da AKP İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada iktidara ekonomik kriz üzerinden uyarıda bulundu. Arınç, ekonomide yaşanan sorunun bir siyasetçi tarafından görmezden gelinemeyeceğinin altını çizerek, "Enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60’ı bulmuşsa milleti hitabet ile coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız” dedi.

TBMM eski başkanı Bülent Arınç, Manisa'da AKP Manisa İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılarak partililerle bir araya geldi.

Tarihi Kurşunlu Han'da düzenlenen iftar yemeğine Arınç'ın abisi Prof.Dr. Ümit Doğay Arınç’ın yanı sıra AKP MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AKP Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, AKP İl Başkanı Salih Hızlı, ilçe, belediye başkanları ile partililer katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Arınç, ekonomi üzerinden partisi AKP'ye yönelik öz eleştiride bulunarak, neler yapılması gerektiğini anlattı.

“YAŞANAN SIKINTILARI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ”

TBMM eski başkanı Arınç iftar yemeğindeki konuşmasında, partisi AKP'nin ekonomik krizden dolayı bir takım sıkıntılar yaşadığını ve siyasetçilerin yaşanan bu sıkıntıları görmezden gelemeyeceğinin altını çizdi.

Arınç yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Şimdi önümüzde daha büyük bir imtihan var. Devletlere ömür biçilir. Devlet doğar, biraz büyür, biraz gelişir, sonra gerileme başlar yıkıma kadar gider. Devlet, iktidarlar, idareler. Bütün her şeyin her günkü zevki ile her günkü başarısıyla devam etmeyeceği zaten işin doğası gereğidir.

AK Parti'nin de bir takım sıkıntılar yaşadığını, memleket içinde ekonomiden kaynaklanan bir takım sıkıntılar ile karşı karşıya geldiğini görmezden gelemeyiz. Benim bazı siyasetçilerden farkım odur ki, ben daha üç sene evvel ‘Türkiye'de ekonomik sıkıntılar var, ama hamdolsun hükümetimiz bunlarla baş edecek, başaracak ve yeniden güzel günlerde birlikte olacağız' demiştim.

Bize düşen siyasetçi olarak bir sorunu görmektir. İnkar etmemektir. Üstünü örtmemektir. Halının altına tozları toplamamaktır. Bütün tozları ve pislikleri halının altına süpürüp de ortalığı temiz gösterme gayreti herkese yakışır, ama siyasetçiye yakışmaz.

“MİLLETİ HİTABET İLE COŞTURAMAZ, KONUŞMAYLA ALDATAMAZSINIZ”

Arınç konuşmasında, ekonomisi iyi olan iktidarların her zaman rahat ettiğini anımsatarak sözlerine şöyle devam etti:

Bu sıkıntılardan bir an evvel kurtulalım. Kurtulmalıyız. Çünkü yıllardır siyasetin içinde olan insanlar olarak söylüyorum. Halkın tercihi noktasında ekonominin iyi olduğu zamanlarda daha rahat edersiniz.

Ama ekonomide bozukluklar varsa, alım gücünüz azalmışsa, Türk parasının kıymeti düşmüşse, her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor, enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60'ı bulmuşsa milleti hitabet ile coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız. 

“SEÇİM SONUÇLARINDAN ÇOK EMİN DEĞİLİM”

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü;

Başarılı olamazsak, seçim sonuçlarından çok emin değilim. Başarı olmaya mecburuz. Çok iyi şeyler yapmaya mecburuz. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.