Bizim Ankara

Ankara Üniversitesi'nde, Asala'nın Şehit Ettiği Türk Diplomatlar Anıldı

Gündem

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) düzenlenen "Ermeni Terörü ve Şehit Diplomatlarımız" konferansında ASALA terör örgütünün şehit ettiği Türk diplomatlar anıldı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) Ermeni Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Başkanlığı'nca "Ermeni Terörü ve Şehit Diplomatlarımız" başlıklı konferans düzenlendi. Programa Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Kayapınar, Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birsen Karaca, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

'ÜLKEMİZİN HAKLI TEZLERİNİ SAVUNACAĞIZ'

Prof. Dr. Ünüvar, Anadolu topraklarının medeniyetlerin buluşma alanı olduğunu belirterek, farklı kültür ve inançtaki herkesin burada kendisine yaşam alanı bulduğunu söyledi. Ünüvar, Ermeni tehcirine ilişkin Batı toplumlarında gerçekleri yansıtmayan politik söylemlerin gündemde tutulmaya çalışıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Batılı ülkelerin parlamentoları her nisan ayında kendilerince bu konuya ilişkin karar alıyor. Biz de diyoruz ki; "Parlamentolar tarihi olaylara ilişkin karar alamaz, burada muhakkak tarihçilerin ve arşivlerin öne çıkması gerekiyor. Arşivlerimiz ortada, buyurun bakın." Ama her seferinde onlar bundan kaçıyor. Onlar gözünü kapatınca gerçekler yok olmuyor. ASALA'nın Türk diplomatlarına yönelik suikastları, 1970'lerin başında gündelik haberlerin bir parçası haline gelmişti. Peki bundan bir şey kazandılar mı? Hayır tabii ki de. Ankara Üniversitesi, sosyal bilimler alanında çok güçlü tezleri olan bir üniversite. Ülkemizin haklı olduğu tezleri elbette gündeme getirmek durumundayız. Konferansımız da bu kapsamda değerlendirilmelidir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.