Bizim Ankara

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan Görevden Alındı

Gündem

Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili açıklamasıyla gündeme gelen olan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, görevden alındı. Özkan, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki normalleşmeye başlayan ilişkiler hakkında yaptığı açıklamayla parti içinde krize neden olmuştu. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı.

ÖZKAN: AK PARTİ'DE ASLOLAN MAKAM VE MEVKİ DEĞİLDİR

Özkan, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşımızla yaptığımız istişareler neticesinde, dört yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup Başkanvekilliği görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım. Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. AK Parti’de aslolan makam ve mevki değil, görev ve sorumluluklardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim.”

İSMAİL SAYMAZ: CAHİT ÖZKAN, ERDOĞAN TARAFINDAN AZARLANDI

Özkan'ın görevden alınmasının ardından gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı. Saymaz, "Günlerdir istifa etmemekte direnen Cahit Özkan, bugün AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sertçe uyarıldı ve azarlandı. Özkan, toplantıdan sonra istifasını sundu." ifadelerini kullandı.Günlerdir istifa etmemekte direnen Cahit Özkan, bugün AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sertçe uyarıldı ve azarlandı. Özkan, toplantıdan sonra istifasını sundu.

"SIKI DOSTLAR ARASINA KİMSE GİREMEZ"

Cahit Özkan, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile bir fotoğrafını paylaşmış ve "Sıkı dostlar arasına kimse giremez…" yazmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.