Bizim Ankara

ABB FOMGET'in Yıldızları: Benan Altıntaş

Futbol Haberleri

Erkeklerle özdeşleşmiş bir spor dalı olan futbolu seçerek, bugüne kadar her şeye ve herkese rağmen direnen genç kadınların her biri zaten birer şampiyon değil mi? Bizim Ankara, ABB FOMGET oyucularıyla okumaktan keyif alacağınız bir röportaj serisi hazırladı.

Benan, Ümran, Olha ve diğerleri… Azim, mücadele ve başarının adı. ‘Olmaz yapamazsın’ diyenlere inat… Çok çalışarak, vazgeçmeyerek, inanmışlıkla bildikleri yolda yürüyen yeşil sahaların parlayan yıldızları... Kimden mi bahsediyoruz? ABB FOMGET Gençlik ve Spor Kadın Futbol Takımından.

Kuruluşlarından bugüne 17 yıl geçmiş. Birçok başarıya imza atmış bugün ise Süper Lig'de mücadele ediyorlar. Hedefleri şampiyonluk. Ülkemizde yıllarca erkekle özdeşleşmiş bir spor dalı olan futbolu seçerek bugüne kadar her şeye ve herkese rağmen direnen bu genç kadınların her biri zaten birer şampiyon değil mi?

Bizim Ankara Temsilcisi Seval Yıldırım takımın oyucularıyla konuştu, okumaktan keyif alacağınız bir röportaj serisi hazırladı.

“NASIL YANİ! ERKEKLER GİBİ Mİ FUTBOL OYNUYORSUN?”

Benan Altıntaş, ABB FOMGET Kadın Futbol Takımı’nda forvet. Yedi yıldır oynuyor. Beş yaşında başlıyor futbol aşkı “Abim arkadaşlarıyla oynarken ben de peşine takılırdım. 2014-2015 sezonunda da -ablam sporcu- ablamın hocaları sayesinde ABB FOMGET Kulübüne geldim öyle başladı hikayem.” diyor. 

İyi ki de başlamış Benan.

Seval Yıldırım: Spor dalı olarak futbolu seçmen nasıl algılandı. Demediler mi ‘Ne işin var başka spor mu yok? Ya da kadın futbol oynar mı?’ diye.

Benan Altıntaş: Ben her zaman destek gördüm başta ailem ve çevremdeki insanlardan. Bana 'ne iş yapıyorsun?' diye sorduklarında 'futbol oynuyorum' dediğimde her zaman meraklı sorular geldi, 'Nasıl oluyor erkekler gibi mi?' Bilmedikleri için bu tür sorulara maruz kaldık ama bence çok güzel, severek yapıyorum.

Şanslıydı Benan. Abla sporun içindeydi, ağabey futbol seviyordu. Aile desteği çok ama çok önemliydi.

“KIZIMIN FUTBOL OYNAMASINI İSTERİM GEREKEN DESTEĞİ VERİRİM”

Seval Yıldırım: Kızın olsa Benan, onun da futbolcu olmasını ister misin?

Benan Altıntaş: Tabi ki isterim ben futbolcuyum. Ama onun ne yapmak istediği her şeyden daha önemli. Yeteneği varsa onu mutlaka o yönde eğitir desteklerim.

Ya çevre… O başlı başına bir mücadele. Bizim gibi ülkelerde o kadar iyi karşılanmıyor kadının futbol oynama istediği. Peki erkeklerden ne farkı var ki bu istek tepki çekiyor? Benan’a göre bu bir kabulleniş:

“Bence hiçbir fark yok sadece biz erkekler kadar popüler değiliz ama gelecekte bunu başaracağımızı düşünüyorum. Onlar kadar profesyonel bir ligde oynayabilirsek yani Avrupa'da olduğu gibi oynayabilirsek ülkemiz adına çok güzel işler yapabiliriz bence.”

BİR FUTBOLCU NE HAYAL EDER?

“Hiçbir zaman milyoner olmayı hayal etmedim. Futbolcu olmayı hayal ettim.” diyor Victor Cruz.

Benan da yola çıkarken önce futbolcu olmayı hayal etmiş ama sakatlanmış. Önceliğinin bunu atlatmak olduğunu söylüyor ve ekliyor “Kulübümle başarılara imza atmak istiyorum. Şampiyonlar Ligi’nde olabilir, lig şampiyonluğu mesela ve ‘tamam burada oynadım’ dediğim andan sonra da Avrupa’ya gitmeyi düşünüyorum"

İmkansızlıklarla yola çıkıyorsunuz belki ama bir gün öyle bir şey oluyor ki her ne yapıyorsanız daha da bağlıyor sizi yaptığınız işe. Yıllarca unutamadığınız bir anı olarak kalıyor belleğinizde. Tam da böyle bir günü paylaşıyor bizimle Benan Altıntaş:

2017 yıldızlar turnuvasında ben o zaman orta saha mevkiinde oynuyordum. Turnuvanın başında kaleye geçiyordum çünkü kalecimiz yoktu. Daha sonra çok önemli bir maçta berabere kaldık ve yine maç yapacaktık, bu sefer takım arkadaşım Şevval kaleye geçti. Ben orada gol atmış ve gol attırmıştım. Çok güzel bir maç olmuştu. Turnuvanın sonunda kaleye geçen arkadaşım ‘en iyi kaleci’ seçildi, ben oyuna geçtim ‘en değerli oyuncu’ seçildim. Bu anıyı hiç unutmam hep konuşuruz arkadaşlarla çok değerliydi bizim için.”

“ABB FOMGET BENİM AİLEM, DEĞER VERİLDİĞİNİ HİSSETMEK ÇOK GÜZEL”

ABB FOMGET Benan’ın ailesi olmuş. "Burada doğdum, burada büyüdüm" diyor.

“ 'Belediyede oynuyorum' dediğimde her zaman maddi manevi bütün imkanlar sana açılıyor özellikle bu sene çok çok hissediyoruz. Hiçbir olumsuzluk yaşamadım daha çok pozitif oldu benim hayatımda. Bize değer verildiğini hissetmek çok güzel ve bence en önemlisi de bu. Mutluyuz bu imkanlar birçok takımda yok ve çok şanlıyız.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.