Bizim Ankara

Türkiye'nin En Kapsamlı Türk Tarih Parkı Ve Müzesi Etimesgut'ta Yapılıyor

Etimesgut

Demirel’in  “Tarih algısının gelişmesinde, tarih bilincinin aşılanmasında, tarihimizin öğretilmesinde örnek bir proje olan Türk Tarih Müzesi ve Parkımız, Türk dünyasının uğrak merkezi olmaya hazırlanıyor…” ifadesiyle paylaştığı videoda Ergenekon'dan Cumhuriyet'e ve günümüze Türk tarihinin heykel, rölyef, anıt, bilgi panoları ve vesikalarla bir platformda sunulacağı Türk Tarih Parkı ve Müzesi projesinden görüntüler yer alıyor. Tarih algısının gelişmesinde, tarih bilincinin aşılanmasında, tarihimizin öğretilmesinde örnek bir proje olan Türk Tarih Müzesi ve Parkımız, Türk dünyasının uğrak merkezi olmaya hazırlanıyor…

Demirel’in “Tarih algısının gelişmesinde, tarih bilincinin aşılanmasında, tarihimizin öğretilmesinde örnek bir proje olan Türk Tarih Müzesi ve Parkımız, Türk dünyasının uğrak merkezi olmaya hazırlanıyor…” ifadesiyle paylaştığı videoda Ergenekon'dan Cumhuriyet'e ve günümüze Türk tarihinin heykel, rölyef, anıt, bilgi panoları ve vesikalarla bir platformda sunulacağı Türk Tarih Parkı ve Müzesi projesinden görüntüler yer alıyor.

Tarih algısının gelişmesinde, tarih bilincinin aşılanmasında, tarihimizin öğretilmesinde örnek bir proje olan Türk Tarih Müzesi ve Parkımız, Türk dünyasının uğrak merkezi olmaya hazırlanıyor…#türktarihmüzesiveparkı #etimesgutbelediyesi@etimesgutbld @turk_park pic.twitter.com/Lq5Xi8sC7J

— Enver DEMİREL (@enverdemirel) May 11, 2021




“BU İŞİN SAHİBİ ŞANLI TÜRK MİLLETİ'DİR”

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel daha önce Bağlıca Mahallesi'nde 55 bin metre karelik alan üzerine yapılan Türk Tarih Parkı'nda yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgilerde şunları kaydetmişti:

"Biz Türk Tarih Parkı ve Müzesi'ni yapıyoruz. Ancak bu işin gerçek sahibi akademisyenlerimizdir, tarihçilerimizdir. Şanlı tarihin sahibi Türk Milletidir…İstiyoruz ki insanımız tarihimizi televizyon dizilerinden değil, hem kitaplardaki doğru kaynağından ve bu müzemizden görerek öğrensinler.”

“KAYNAKLIK EDECEK ÇOK KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA”

"Yapımına devam ettiğimiz bu projemizde şanlı Türk tarihimizi tüm yönleriyle yansıtmanın gayreti içerisindeyiz. Türk Tarih Parkı'nda Ergenekon'dan başlayarak Cumhuriyet dönemine kadar tarihimizdeki dönüm noktalarını oluşturduğumuz alanlarla, heykel, rölyef, anıt ve tarihi vesikalarla anlatacağız. Göktürk Devleti alanımız, 1453 Fetih Alanımız, 17 Büyük Türk Devletleri Alanımız, Büyük Türk Düşünürleri Alanımız, İslamiyet Dönemi Önemli Türk Büyükleri Alanımız, Türk Cumhuriyetlerini temsil eden 7 Türk Büyükleri Alanlarımız ve Kurtuluş Savaşı Alanımız ve Çanakkale Savaşı Alanımız yer alacak.”

“DÜNYACA ÜNLÜ RESSAMLARIN PANORAMİK RESİMLERİ İLE ANLATILACAK”


Müzemizde Göktürk, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, Yaşar Zeynalov gibi dünyaca ünlü ressamların panoramik resimleri ile anlatılacak. Açık hava müze alanının yanı sıra yaklaşık 7 bin metre karelik kapalı müzemiz de yer alacak. Burada 650 kişilik konferans salonu, çok amaçlı sanatsal sergi salonu, 10 bin kitaplık bir kütüphane ve birçok donatı hizmet verecek. Türk Tarih Parkımız, ilkokul çağındaki bir çocuğu da, lise ve üniversite eğitimi gören gencimize de tarihi araştırma yapan akademisyenlerimize de kaynaklık edecek çok kapsamlı bir çalışmadır.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.